zondag, 05 juni 2016 15:05

Sambo schiet Excelsior’20 naar tweede klasse

waterwegsport

Schiedam/Ridderkerk – Excelsior’20 heeft een jaar na de degradatie naar de derde klasse het verloren terrein al weer goed gemaakt.

Nadat verleden week het Goudse Donk in de eerste wedstrijd van de finaleronde van de nacompetitie, op een gelijkspel werd gehouden wonnen de mannen van, de dit jaar debuterende oefenmeester Gokhan Cayir vandaag met 1-4 van tweedeklasser Slikkerveer. Door dit resultaat zijn de Thurlede bewoners volgend seizoen weer te bewonderen in de tweede klasse.
Grote man bij de Schiedammers was de vandaag de kersverse vader Lisendry Sambo die drie keer doeltreffend was. Al na 8 minuten opende hij de score. Waarna hij na een half uur dit kunstje herhaalde door een geweldige counter en dito voorzet van Osman Tigli koppend af te ronden.

Na de rust leek het plaatje er voor de Schiedammers alleen maar beter uit te komen te zien toen Slikkerveer verdediger Vincent de Jong met zijn tweede gele kaart kon gaan douchen maar enkele minuten later kwam het Ridderkerkse 10-tal via Wesley Oorschot toch nog onverwachts terug: 1-2

Wie anders dan Sendy Sambo maakte vervolgens aan alle onzekerheid een einde door een minuut na de aansluitingstreffer na een goede actie van Cas Smulders de beslissende 1-3 aan te tekenen. Mitchel Schrouwers tekende voor het slotakkoord door in de slotminuut de 1-4 aan te tekenen waardoor de Schiedammers in de polonaise terug naar huis konden.

Sambo schiet Excelsior’20 naar tweede klasse

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws