maandag, 01 juni 2015 08:00

Samen werken om werkzoekenden aan een baan te helpen

Onder de naam Baanbrekend Nieuwe Waterweg Noord werken gemeenten Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Randstad Nederland samen om werkzoekenden te begeleiden naar werk. Het samenwerkingsverband boekt goede resultaten. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 175 kandidaten bemiddeld naar werk. Ook minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is zeer te spreken over deze vorm van samenwerking tussen gemeenten en het bedrijfsleven. In een brief aan de Tweede Kamer noemt de minister Baanbrekend een inspirerend voorbeeld van een publiek-private samenwerking om uitkeringsgerechtigden naar werk te bemiddelen.

Sinds 2012 werken gemeenten Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Randstad Nederland als Baanbrekend NWN samen om werkzoekenden te begeleiden naar werk. Baanbrekend brengt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar door mensen met een bijstandsuitkering, die een korte afstand hebben tot de arbeidsmarkt, te bemiddelen naar werk. De succesvolle aanpak helpt mensen aan een baan én beperkt de gemeentelijke uitgaven aan uitkeringen.

Voor het regionale participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS tekenden wethouder David van der Houwen (Maassluis), wethouder Cees Oosterom (Vlaardingen), wethouder Mario Stam (Schiedam) en Randstad-directeur Reiant Mulder onlangs nog een contract voor voortzetting van het samenwerkingsverband. Stroomopwaarts MVS wil met Baanbrekend jaarlijks ruim 600 kandidaten bemiddelen, waarvan 75% een arbeidsovereenkomst van minimaal zes maanden krijgt. Ervaringscijfers geven aan dat van alle kandidaten ruim twee derde aan het werk blijft.

Meer informatie over Stroomopwaarts vindt u op www.stroomopwaarts.nl.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws