donderdag, 27 juli 2017 17:22

Samenscholingsverbod op het Van ’t Hoffplein in Schiedam Oost

Schiedam - Vanaf vandaag geldt er voor een periode van drie maanden een samenscholingsverbod op en rond het Van ‘t Hoffplein. Dat maakte de gemeente vandaag bekend. Dit betekent dat tussen 22.00 uur en 07.00 uur geen groepen van vier of meer personen op en rond het plein mogen zijn.

Bij de vier ingangen van het plein komen verbodsborden te hangen. De politie en team Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam houden toezicht op naleving van het samenscholingsverbod.

Pleinregels
Naast dit samenscholingsverbod gelden er ook pleinregels. Die hebben omwonenden en gebruikers van het Van ’t Hoffplein samen met de gemeente opgesteld. Zij hebben ook voorstellen gedaan om het plein aan te passen. Op basis van hun tekening heeft Irado de afgelopen weken op het Van ‘t Hoffplein een muurtje en een hekje weggehaald, bankjes verwijderd en verplaatst en bollen en palen geplaatst om voetballen op het plein te ontmoedigen. De herinrichting is deze week afgerond.

Gezellig, veilig en schoon
Sinds het najaar van 2016 zijn omwonenden en gebruikers van het Van ’t Hoffplein en de gemeente in gesprek om samen te zorgen voor een gezellig, veilig en schoon plein waar iedereen zich welkom voelt. Het samenscholingsverbod staat niet op zichzelf, maar is de afronding van dit proces. Politie en team Toezicht en Handhaving (LBB) gaan extra gaan surveilleren en handhaven en verder is cameratoezicht op het plein ingevoerd.

Oost Pact Door
Deze 'totaal-aanpak' is volgens de gemeente een typisch voorbeeld van 'Oost Pact Door', een manier om Schiedam-Oost te ontwikkelen en tot bloei te laten komen.

Samenscholingsverbod op het Van ’t Hoffplein in Schiedam Oost

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws