maandag, 12 oktober 2015 16:38

Schatten in beeld in Heijermansflat

Fotografieproject en informatiemarkt voor thuiswonende senioren in Schiedam Noordrand.

Wijkondersteuningsteam Noordrand is een team van deskundigen op het gebied van eenzaamheid, wonen, mantelzorg, opvoeden, werk, verslaving, schulden en/of huiselijk geweld.

Schiedammers uit de wijken Woudhoek, Spaland/ Sveaparken en Kethel kunnen bij WOT Noordrand terecht voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van wonen, opvoeden, welzijn, zorg, werk en inkomen. Al heel wat Noordranders hebben ons inmiddels weten te vinden en er zijn ook al heel wat verbindingen gemaakt met de wijk. Voor senioren is het niet altijd even gemakkelijk om ons te vinden en de juiste kanalen te ontdekken voor zorg en welzijn.

WOT Noordrand heeft het project ‘Schatten in Beeld’ ontwikkeld dat op woensdag 14 en 21 oktober 2015 van 10.00 - 12.00 uur plaats vindt in en rondom de Heijermansflat, Heijermansplein 35. Met dit project willen wij een beeld te krijgen van de zorgen en behoeften van thuiswonende senioren en hen te informeren over zorg en welzijn in hun eigen omgeving. Op de informatiemarkt zijn organisaties en instanties aanwezig die iets kunnen betekenen voor thuiswonende senioren op het gebied van zorg en welzijn.

Het project vindt plaats op een locatie waar veel senioren wonen. Naast het delen van informatie kunnen bezoekers deelnemen aan een positieve ontmoetingsactiviteit in de vorm van een fotografieworkshop. Onder begeleiding van een professionele fotograaf kunnen bezoekers hun ‘schatten’ in beeld brengen. Schatten kunnen zijn: dierbare voorwerpen, zoals een sieraad, maar het kunnen ook plekken in de buurt zijn waar mensen speciale herinneringen aan hebben. De workshop wordt afgesloten met een dialoog en het maken van een expositie op 21 oktober.

Schatten in beeld in Heijermansflat

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws