woensdag, 29 oktober 2014 16:32

Schiedam behoort tot 10 armste gemeenten

Schiedam staat in de top 10 van armste gemeenten. Dat schrijft Quote op basis van cijfers van het CBS. Overigens staan ook Rotterdam en Spijkenisse op dat lijstje.

Quote: "Het CBS rekende uit wat de rijkste en armste gemeenten van Nederland zijn.

De rekenmeesters van het Centraal Bureau voor de Statistiek bekeken welk deel van de inwoners van een gemeente behoort tot de huishoudens in de 25%-groep van hoogste vermogens in Nederland, wat grofweg staat voor een vermogen (bezit minus schulden als hypotheek, leningen en studieschuld) van dik een ton euro.

Een top 10 van rijkste gemeenten vindt u hier: http://www.quotenet.nl/Lijstjes/Top-10-Dit-zijn-de-rijkste-gemeenten-van-Nederland. De lijst van armste gemeenten, waar u dus liever niet met uw Bentley heen rijdt, dat geeft wellicht scheve gezichten, stat hier: http://www.quotenet.nl/Lijstjes/Top-10-Dit-zijn-de-armste-gemeenten-van-Nederland/%28nr%29/10.

Die armste gemeenten liggen niet in Noord-Friesland of Oost-Groningen, wat je zou verwachten. Drie liggen in de Rijnmond en drie bevinden zich in de Limburgse Parkstad-regio."

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws