dinsdag, 23 augustus 2016 18:43

Schiedam blijft in race voor het kampioenschap

nieuwe stadsblad

Schiedam - De verschillen in de top van de eerste klasse B zijn klein. Met Wassenaar op 24 punten, Schiedam op 22 en Domstad Dodgers op 20 lijken de honkballers op weg naar een spannende competitie-ontknoping. In Bijdorp gaan ze er voor.

Door: Gerard S. Verver

Mocht het lukken om Wassenaar voorbij te streven en voor te blijven, dan zal binnen de equipe van coach Leo Voogd ongetwijfeld weer de vraag opgeld doen of het negental zich meldt voor de beslissingswedstrijd waarin promotie naar de overgangsklasse op het spel staat. Vorig jaar bedankte Schiedam voor de eer. Voordat daar echter over nagedacht hoeft te worden moeten de mannen van Voogt nog achtmaal aan de bak.

Daarbij de replay van het destijds gestaakte duel tegen Zwijndrecht. Die werd afgebroken nadat een Zwijndrecht-speler een tegenstander met een knuppel te lijf wilde gaan. Schiedam werd niettemin de schuld in de schoenen geschoven maar ging in beroep. De bond spaarde de kool en de geit, vond nu beide partijen schuldig en laat de wedstrijd helemaal over doen. “Gewoonlijk wordt dan de rest van de de wedstrijd uitgespeeld. Nu beginnen we weer bij 0-0 en dat komt ons goed uit, want we stonden op een haast niet meer in te halen achterstand.”

Schiedam gaat drukke weken tegemoet. Dat geldt ook voor de andere kampioenskandidaten. “We zullen dus scherp aan de start moeten staan. Een week geleden hebben we de draad op het trainingsveld opgepakt. Wat waren die gasten gretig.” Voogt gelooft in zijn team. “We hebben zoveel kwaliteit. Als het iedereen lukt om zijn niveau vast te houden is dat kampioenschap geen luchtkasteel.”

Foto: Judith Droog

Schiedam blijft in race voor het kampioenschap

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws