donderdag, 14 januari 2016 21:39

Schiedam derde in Grote Digitale Steden Competitie

De gemeente Schiedam heeft de derde plaats behaald in de Grote Digitale Steden Competitie (GDSC) 2015. De winnaar van de competitie –Gemeente Haarlem- werd gisteren in Delft bekendgemaakt tijdens het Symposium ‘Doorbraak in Dienstverlening’. Al langer was bekend dat Schiedam samen met Haarlem, Amersfoort en Enschede in de top-4 zou eindigen van de 37 deelnemende gemeenten. De Grote Digitale Steden Competitie is een wedstrijd tussen steden met als doel om de online dienstverlening te verbeteren. Het gebruikmaken van elkaars kennis rondom digitale oplossingen staat hierbij centraal. Schiedam onderscheidde zich in de competitie onder andere met het sportaanbod in kaart, de Omgevingsalert App, het digitaal subsidieloket en de digitalisering van horeca- en evenementenvergunning.

Burgemeester Lamers benadrukt dat de gemeente vooral graag wil dat inwoners, instellingen en ondernemers merken dat zij goed bij de gemeente terecht kunnen als zij iets moeten regelen: “Veel Schiedammers hebben alleen contact met de gemeente op het moment dat zij iets nodig hebben. Wij vinden dat we ze dat zo makkelijk mogelijk moeten maken, zodat zij zonder rompslomp of onduidelijkheden vinden wat ze zoeken. Liefst honderd procent digitaal, 24 uur per dag toegankelijk, openbaar op één plek. Dan hebben wij echt een gemeente die transparant, toegankelijk en betrouwbaar is.”

Op het symposium kregen de vier steden die het best presteerden in de competitie de kans om de toeschouwers er via een videoboodschap van te overtuigen dat zij de prijs verdienen. De zaal koos vervolgens welke stad de titel ‘Digiproofste Stad 2015’ het meest toekomt. Schiedam feliciteert Haarlem van harte met de titel en hoopt op een goede samenwerking.

De competitie is een samenwerking van de Digitale Steden Agenda en Goed Opgelost!, een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkijksrelaties. Goed Opgelost! voorziet in een grote aantal goede voorbeelden uit gemeenten op het gebied van digitalisering. Op 1 januari vorig jaar ging de wedstrijd officieel van start. Er werden negen ‘GO!-meetups’ georganiseerd, elk rond één van de geselecteerde digitale oplossingen. Deelnemen aan de meetup en het overnemen van de oplossing levert een stad punten op. Ook kon gescoord worden met het aandragen van eigen, andere goede voorbeelden aan de database van Goed Opgelost!.

Schiedam derde in Grote Digitale Steden Competitie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws