Schiedam doet mee aan de zesde groepsaankoop zonnepanelen
maandag, 13 februari 2017 16:51

Schiedam doet mee aan de zesde groepsaankoop zonnepanelen

Schiedam - Zuid-Hollandse gemeenten, waaronder Schiedam, starten deze week de groepsaankoop zonnepanelen in samenwerking met iChoosr, een onafhankelijke organisator van groepsaankopen. Dit is alweer de zesde groepsaankoop van SamenZonneEnergie in de provincie Zuid-Holland. Alle inwoners van Zuid-Holland kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven als deelnemer.

In Schiedam hebben inmiddels al rond 250 huishoudens in totaal meer dan 2.500 zonnepanelen aangeschaft via SamenZonneEnergie. Wethouder Patricia van Aaken (duurzaamheid): “Ik ben al heel blij met dit grote aantal panelen, maar ik zie in de stad ook nog veel lege daken. Door deel te nemen aan SamenZonneEnergie hopen we het proces makkelijker te maken en nog meer mensen te interesseren voor een eigen zonnepanelensysteem.”

Waarom een groepsaankoop?
De groepsaankoop is een laagdrempelige manier voor inwoners om zich te laten informeren over de mogelijkheden van zonne-energie. SamenZonneEnergie brengt geïnteresseerden in zonnepanelen samen. Vervolgens wordt er een veiling georganiseerd onder gekwalificeerde leveranciers. Hoe groter de groep deelnemers, hoe scherper het aanbod. Daarbij wordt de kwaliteit van de leveranciers, producten en installatie bewaakt door SamenZonneEnergie. Zo wordt het uitzoekwerk naar een voordelig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem uit handen genomen.

Gemakkelijk inschrijven
Wie graag een vrijblijvend aanbod op maat wil ontvangen kan zich tot en met 22 maart gratis en vrijblijvend inschrijven via www.SamenZonneEnergie.nl. Op 23 maart organiseert SamenZonneEnergie een veiling onder vooraf gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een persoonlijk aanbod. Pas op dat moment hoeft men definitief een besluit te nemen.

Als een deelnemer besluit om het aanbod te accepteren, dan wordt er een compleet en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem geïnstalleerd. Vanaf dat moment wekt de nieuwe eigenaar van het zonnepanelensysteem direct zelf zonne-energie op. Gemeenten zetten via SamenZonneEnergie een belangrijke vervolgstap naar een duurzamere omgeving.
Schiedam doet mee aan de zesde groepsaankoop zonnepanelen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws