dinsdag, 19 januari 2016 15:17

Schiedam en PopUpTv op de kaart bij jonge ambtenaren

Schiedam is begin dit jaar het toneel voor zo’n 1000 jonge ambtenaren. Op 21 januari komen meer dan 300 jonge ambtenaren naar de ‘Verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar’ (JAVHJ) in Theater aan de Schie. Op 31 maart is Schiedam het decor van de Jonge Ambtenaren Dag (JAD) waar maar liefst 600 jonge ambtenaren op af komen. Ook PopUpTv zal dan een workshop geven!

logo themaDe gemeente Schiedam meldt dat ze 'trots zijn dat ze voor deze twee betekenisvolle congressen gastvrouw mag zijn". “De verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar (JAVHJ) en de Jonge Ambtenaren Dag (JAD) zijn twee belangrijke evenementen voor ambtenaren tot 35 jaar. Een uitgelezen kans om deze jongeren, een van de doelgroepen in onze stadsmarketing, te laten zien wat wij als stad in huis hebben”, aldus Alexander van Steenderen, wethouder Stadspromotie.

Jonge Ambtenaar van het Jaar

De Jonge Ambtenaar van het Jaar (JAVHJ) maakt het verschil in de veranderende overheid. Hij of zij is een verbinder met creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen. “Deze verkiezing past bij Schiedam. Bij onze ontwikkeling naar netwerk­organisatie. Bij ons streven om vraagstukken samen met de stad aan te pakken op een manier passend bij het vraagstuk en de bewoners. Wat ook vraagt om creativiteit”, vervolgt Van Steenderen. “Extra leuk is dat een van onze eigen collega’s ook in de race was voor deze titel.” Tijdens het verkiezingsfeest donderdag 21 januari wordt in Theater aan de Schie bepaald wie Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 is.

Walkshops

De jaarlijks terugkerende Jonge Ambtenaren Dag (JAD) – in 2016 op 31 maart – is dé ontmoetingsplek voor jonge ambtenaren. Het thema dit jaar is The Perfect Fit. Tijdens deze inspirerende dag dagen zij zichzelf en elkaar uit, verbreden zij hun kennis, bespreken zij ontwikkelingsvraagstukken en vergroten zij hun netwerk. Naast het inhoudelijke programma – dat de JAD zelf samenstelt – heeft Schiedam de kans om unieke plekken en kenmerken van zichzelf te laten zien. “Met walkshops en excursies maakt de jonge ambtenaar al lopend door Schiedam kennis met verschillende Schiedamse initiatieven en de Schiedamse maakindustrie, zoals De Erker en Nolet". En dus ook PopUpTv! Daar zijn we best trots op. "Natuurlijk is ons streven dat deze jonge ambtenaren zo enthousiast zijn over wat ze zien en ervaren dat ze nog eens kiezen voor Schiedam. Als bezoeker of – en dat zou helemaal mooi zijn – als bewoner”, besluit Alexander enthousiast. Aan ons zal het niet liggen.

THE PERFECT FIT

In de huidige maatschappij wil de jonge ambtenaar betekenisvol zijn. In onze zoektocht is een carrière met voldoende uitdagingen belangrijk en een baan voor het leven past daar niet meer bij. Het vinden van een goede balans tussen ons werk- en ons privéleven is een uitdaging; van de jonge werknemer wordt steeds meer verwacht. Er is namelijk een constante druk om te presteren en het beste uit jezelf te halen. Hoe red JIJ je in de huidige maatschappij? Door te zorgen voor de 'perfect fit'! Tijdens de komende JAD staan wij stil bij hoe we de fitheid in zowel privéleven als op het werk behouden én hoe we ons tegelijkertijd blijven ontwikkelen. Hoe zorg je dat deze drie factoren met elkaar in perfecte balans zijn? Dat leer je tijdens de JAD '16!

Dit jaar krijg je de kans om maar liefst drie workshops te volgen, elk met een ander thema! De workshops zijn verdeeld in de volgende thema's:

Ik leef. De jonge ambtenaar blijft fit door bewust te leven, een gezonde levensstijl en een bewuste mindset te hebben. Deze workshops gaan over goed in je vel zitten middels o.a. Mindfulness, Yoga, persoonlijke kleuranalyses en trends in gezonde voeding.
Ik werk. De jonge ambtenaar verlangt naar energie en plezier in zijn werk. Hij moet meegaan in nieuwe werkvorm en wordt uitgedaagd om zelf werk te creëren. In deze workshops leer je over verschillende werkstijlen, job crafting, verdraaide organisaties en nieuwe organisatiestructuren zoals volgens de Semler-methode.
Ik groei. De jonge ambtenaar zal zich continue moeten blijven ontwikkelen en uit zijn comfort zone moeten komen. Tijdens deze workshops leer je alles over het vergroten van je persoonlijke ontwikkeling door te organizonderen, de methode Dragon Dreaming, het bepalen van de waarde van obstakels op je pad en jouw weg te vinden naar de ideale ambtenaar.

Naast het volgen van een workshop is het ook mogelijk om ervoor te kiezen een grotere plenaire sessies. Hier leer je bijvoorbeeld dat fouten maken moet en helpt een lifehacker jou ‘the perfect fit’ te vinden.

http://jongeambtenarendag.nl

 

Schiedam en PopUpTv op de kaart bij jonge ambtenaren

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws