maandag, 09 oktober 2017 15:51

Schiedam gaat meer doen aan een goede toegankelijkheid voor iedereen

Schiedam - Woensdag maakt PopUpTv een speciale aflevering van het Tv-programma Onder Ogen: Zonder Ogen, in het kader van de dag van de Dag van Witte Stok. Vandaag komt de gemeente Schiedam met een persbericht: de gemeente Schiedam gaat meer doen aan een goede toegankelijkheid voor iedereen, ook voor mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien... komt dat even mooi uit!

'Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen hiervan genieten' schrijft de gemeente. Wethouder Patricia van Aaken maakte tijdens de Week van de toegankelijkheid bekend dat de gemeente Schiedam zich daarom aansluit bij het landelijk platform Ongehinderd.

In de komende weken toetsen de mensen van Ongehinderd de gemeentelijke gebouwen op toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Ongehinderd en de gemeente roepen lokale en regionale ondernemers op om ook werk te maken van toegankelijkheid.

Samen de app vullen
Ruim 10% van de inwoners van Schiedam heeft een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij kunnen via de gratis Ongehinderd app en via www.ongehinderd.nl zien welke locaties voor hen toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze plekken bieden.
In de komende weken worden er steeds meer locaties uit Schiedam toegevoegd in de Ongehinderd app. Schiedammers kunnen zelf ook hun steentje bijdragen door middel van het downloaden van de Ongehinderd App en hun favoriete plekjes te beoordelen op mate van toegankelijkheid.

Week van de toegankelijkheid
Van 2 t/m 7 oktober was het de Week van de toegankelijkheid. Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, ROGplus en Stroomopwaarts organiseerden voor hun professionals een bijeenkomst. Zij gingen in gesprek met ervaringsdeskundigen en konden zelf ervaren hoe het is om een beperking te hebben. Dit helpt hen bij het uitoefenen van hun werkzaamheden.

Schiedam gaat meer doen aan een goede toegankelijkheid voor iedereen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws