zondag, 03 april 2016 18:35

Schiedam heeft ambitie met duurzaamheid

Schiedam- Eén van de onderwerpen van de komende raadvergadering op 12 april in Schiedam is duurzaamheid. Schiedam heeft hoge ambities. Op 13 april wordt de site SchiedamDuurzaam.nl gelanceerd. Hierop komen alle initiatieven op het gebied van Duurzaamheid. Schiedam zet in op 20% energiebesparing in alle sectoren en 30% CO2-reductie in 2030 ten opzichte van 1990.

Op de hagelnieuwe site SchiedamDuurzaam.nl staan bestaande initiatieven zoals Zon Op Wenneker maar ook tal van nieuwe ideeën. De Schiedammers worden opgeroepen om zelf ook ideeën aan te dragen en ze kunnen ook een beroep op het wijkbudget. 

Lab Schiedam

Een van de nieuwe initiatieven is Lab Schiedam. Het Lab organiseert onder andere bijeenkomsten om luchtkwaliteit of geluidniveaus te meten. 'De sensoren die hiervoor gebruikt worden, worden steeds beter en goedkoper en op veel plaatsen in Schiedam worden al experimenten uitgevoerd.' Eerder waren er al bijeenkomsten van Smart Lab in Schiedam. 'Bij Lab Schiedam gaat het om het meten, beoordelen en presenteren van gegevens. Maar ook om het gesprek over deze gegevens en hoe ze kunnen bijdragen aan een beter, mooier en schoner Schiedam!'

'Lab Schiedam is een ontmoetingsplek voor inwoners, bedrijven, studenten en instellingen in Schiedam die geïnteresseerd zijn in vernieuwende vormen van samenwerking en participatie, mede door de inzet van nieuwe technologie.' aldus de nieuwe site.

Door: Matthijs Rorije

Schiedam heeft ambitie met duurzaamheid

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws