donderdag, 29 september 2016 20:34

Schiedam heeft grootste kunstobject van Europa

Schiedam - U zult er misschien vreemd van opkijken maar het is toch waar:  Schiedam heeft het grootste kunstobject van Europa. Enig idee wat dat dan is?

Het bevindt zich op het tunneldak van de snelweg A4!  De ballenvangers in Sportpark Willem-Alexander, die de ogenschijnlijk “zwevende” kunstgrasvoetbalvelden omlijsten, vormen door middel van fraaie afbeeldingen dat grootste kunstobject van Europa.

Op vrijdag 7 oktober is de officiële overdracht van het Sportpark. Bouwer Van Kessel Sport en Cultuurtechniek B.V. (VolkerWessels) en Dura Vermeer dragen het Sportpark dan over aan Nathalie Gouweleeuw, wethouder Gemeente Schiedam. De dag erna is het groot feest voor iedereen: dan is de officiële opening. Zowel vrijdag als zaterdag is PopUpTv er uiteraard weer bij!

De bouwer weet het project fraai te omschrijven: 'Het hart van dit multifunctionele sportcomplex wordt gevormd door een sportverzamelgebouw met daarin en daaromheen op verschillende niveaus binnen- en buitensportfaciliteiten. Het gaat om onder andere een sporthal, kunst- en natuurgrasvoetbalvelden, handbalvelden, een sportluifel met een indoor 100 meter sprintbaan en slagkooien voor honk- en softbal en cricket.
Het complex is ingepast in een parkachtig landschap, met een hardloopparcours, Hierbij is gebruik gemaakt van de glooiingen in het terrein. Door ingenieus dubbel grondgebruik is er een ruime parkeergelegenheid gecreëerd. '

Schiedam heeft grootste kunstobject van Europa

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws