donderdag, 08 oktober 2015 09:04

Schiedam hijst de regenboogvlag en onthult het regenboogzebrapad

Wethouder Mario Stam hijst op zaterdag 10 oktober tijdens de Coming Out Dag de regenboogvlag voor Schiedam. Dit doet Schiedam met 44 andere gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie. De Coming Out Dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. De actie is op twitter te volgen via #regenboogvlag2015 en #comingoutdag2015.

Waar staat de regenboogvlag voor?

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare ondersteuning van de gemeentevoor LHBT inwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Coming Out Dag in Schiedam

Schiedam heeft de ambitie een stad te zijn waar iedereen welkom is en respectvol met elkaar omgaat, ongeacht afkomst, sekse, huidskleur, religie en seksuele voorkeur. Om 11:00 uur wordt daarom bij het standbeeld van Vrouwe Aleida bij het stadhuis eerst de regenboogvlag gehesen door wethouder Mario Stam en rond 12:00 uur wordt door burgemeester Lamers het zebrapad in de kleuren van de regenboog onthuld in de bocht van het rode pad over het Land van Belofte. Om 15:00 uur is in het Wennekerpand de film ‘Out in The Dark’te zien. De film staat in teken van de liefde tussen de Palestijn Nimr en de Israëliër Roy. Een liefde die dreigt te worden verscheurd door het conflict tussen twee volken en het feit dat ze beiden tot hetzelfde geslacht behoren. Na de film, rond 17:00 uur, begint een kunstzinnige fotoshoot.

Het hele jaar door

De Coming Out Dag duurt één dag, maar de boodschap van de gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie geldt het hele jaar. Al sinds 2008 heeft een aantal gemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Individuen, bedrijven en maatschappelijke instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT's te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft zet de overheid zich in. De Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement.

Schiedam hijst de regenboogvlag en onthult het regenboogzebrapad

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws