zaterdag, 06 juni 2015 20:41

Schiedam is TOP voor toeristen

Donderdagmiddag 4 juni opende wethouder Alexander van Steenderen bij het Beatrixpark een Toeristisch Overstappunt (TOP). De voorzitter van de Poldervaartvereniging, Everard ter Haar, onthulde aansluitend één van de zes informatieborden langs de Poldervaart fietsroute.

De TOP als startpunt
De TOP in Schiedam is een startpunt met parkeergelegenheid waar verschillende fiets- en wandelroutes samenkomen en horeca in de buurt is. Deze maakt deel uit van een netwerk van 38 TOP's in Zuid-Holland en is een aanvulling op de reeds aanwezige TOP's in de regio Hof van Delfland. De huidige kaarten bij TOP Schiedam zijn voorlopig tot het wandelknooppuntennetwerk is uitgerold over heel Hof van Delfland. Later dit jaar worden de definitieve kaarten geplaatst.

Informatieborden langs Poldervaart-fietsroute
Langs de recreatieve Poldervaart-fietsroute zijn zes informatieborden geplaatst. Zo kunnen geïnteresseerden tijdens een fietstocht bijvoorbeeld meer te weten komen over de Babbersmolen, de Poldervaart en het Beatrixpark.

Samenwerking
TOP Schiedam is tot stand gekomen dankzij bijdragen van de provincie Zuid-Holland, de stadsregio Rotterdam en gemeente Schiedam. De zes informatieborden langs de Poldervaart zijn gerealiseerd door de gemeente Schiedam in samenwerking met de Poldervaartvereniging en met subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws