maandag, 13 oktober 2014 10:32

Schiedam leest: A.L. Snijders, bekend van zijn zeer korte verhalen

Woensdag 22 oktober geeft schrijver A.L. Snijders, bekend van zijn Zeer Korte Verhalen, een lezing uit eigen werk in de Bibliotheek aan het Stadserf 1. De inloop start om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur.

A.L. Snijders schrijft anekdotes en schetsen die veel weghebben van stemmige zwart-wit foto's. Deze lezing sluit dan ook aan op het Fotofestival Schiedam met als thema "fotografie en literatuur". Het optreden van A.L. Snijders Deze lezing is de eerste in de reeks "Schiedam leest".

Snijders maakte furore als schrijver van columns (onder andere bij Het Parool) en staat nu bekend als een van de grootste schrijvers van het zeer korte verhaal, kortweg zkv genoemd.

In 2006 verscheen in de reeks van de Stichting De Roos het boek L.H. en A.L. / A.L. en L.H., geschreven samen met de auteur L.H. Wiener. In hetzelfde jaar verscheen de eerste zkv-bundel met titel: 'Belangrijk is dat ik niet aan lezers denk'. Hierin zijn 336 zkv's verzameld. Deze bundel is geïllustreerd door zijn jongste zoon. Hiermee oogstte hij veel lof in de media, onder anderen van Pieter Steinz (toenmalig recensent van NRC-Handelsblad). In 2010 won hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre.

A.L. Snijders schrijft zijn zkv's momenteel voor de VPRO-gids en voor de radioprogramma's De Avonden en De Ochtend van 4 waar hij het zkv zelf voorleest. Ook is A.L. Snijders een graag geziene gast op diverse literaire podia.

De lezing kost € 10,00, leden van de Bibliotheek Schiedam betalen € 7,50. Kaarten zijn vooraf en op de avond zelf aan de deur te koop bij de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws