maandag, 01 december 2014 15:31

Schiedam maakt zich op voor de kerst

Terwijl de meeste Schiedammers nu nog in de ban zijn van het bezoek van Sinterklaas staat de Kerstman al weer bijna op de stoep. Zoals elk jaar, wordt de Grote Markt weer versierd met een prachtige grote kerstboom. Op donderdag 11 december zal burgemeester Lamers de lichtjes in de kerstboom ontsteken tijdens de Kaarsjesavond.

Op donderdag 11 december heerst op de Grote Markt een echte kerstsfeer. Vanaf 19.00 uur schenken raadsleden lekkere warme chocolademelk en delen zij kaarsjes en lichtgevende kerstmutsen voor de kinderen uit. De leerlingen van de Sint Bernardusschool en Jeugdpopkoor Schiedam zullen samen met de bezoekers kerstliederen zingen. Zij worden begeleid door de dames van Little Christmas. Burgemeester Lamers ontsteekt op ludieke wijze de honderden kaarsjes in de kerstboom, waardoor de Grote Markt sprookjesachtig wordt verlicht.

Tijdens deze Kaarsjesavond is er ook aandacht voor het goede doel van Serious Request. Met de actie Serious City Schiedam wordt zoveel mogelijk geld opgehaald voor vrouwen in conflictgebieden, die te maken hebben met seksueel geweld. Een op de vijf vrouwen wereldwijd heeft te maken met enige vorm van seksueel geweld. Meer informatie en een mogelijkheid om te doneren is er bij de speciale Serious City Schiedam-kraam, die op 11 december op de Grote Markt staat.

Vorig jaar zond PopUpTv de kaasjesavond live uit: http://www.popuptv.nl/pop-up-tube/udk83r5h0dy

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws