maandag, 20 februari 2017 11:13

Schiedam Noord bedankt voor vliegtuigherrie

Schiedam - Op zaterdag 18 februari trokken vrijwilligers van GroenLinks door Schiedam Noord om bewoners te horen over hun mening over de mogelijke uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport. GroenLinks voerde met 67 bewoners inhoudelijke gesprekken in een zeer betrokken wijk.

Binnenkort komt verkenner Joost Schrijnen met een advies over de uitbreidingswensen van Rotterdam The Hague Airport. De bewoners van Schiedam Noord zijn het grotendeels eens: van hun hoeft er niet meer herrie te komen. Ook is er groeiend bewustzijn over de gezondheidsrisico's van (ultra)fijnstof. Over het algemeen zijn de bewoners niet tegen vliegtuigen, maar een veelgehoord geluid is dat de situering van het vliegveld zich niet leent voor een groot aantal (vakantie)vluchten.

Huis-aan-huis
GroenLinks trekt regelmatig -ook buiten verkiezingstijd- langs de deuren om met inwoners in gesprek te gaan. Het gaat daarbij ook om zaken te signaleren die leven in de buurt. “Het is verhelderend om de vele raadsstukken die we te verstouwen krijgen te spiegelen aan de visie van inwoners die er daadwerkelijk mee te maken hebben,” zegt Jeroen Ooijevaar, fractievoorzitter van GroenLinks Schiedam die ook meeliep. “Zo sprak ik een inwoner van de Schiedamseweg die daadwerkelijk te maken heeft met de bebouwing en ontsluiting van Sportpark Kethel. Dan hoor je pas wat voor impact de plannen hebben, hoe redelijk omwonenden daarmee omgaan, maar ook hoe vaak ze afweging van hun belangen missen in de plannen.”

Poster
Bewoners kregen een poster uitgereikt die ze voor hun ramen kunnen hangen om hun onvrede met de uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport kenbaar te maken. Wilt u ook zo'n poster voor uw raam? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we komen een exemplaar langs brengen.
Schiedam Noord bedankt voor vliegtuigherrie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws