maandag, 11 september 2017 19:54

Schiedam ontvangt Europese erkenning voor duurzame stedelijke ontwikkeling

Schiedam - Schiedam ontvangt een Europese Award als erkenning voor duurzame stedelijke ontwikkeling. PopUpTv maakte voor de uitereiking twee video's: een korte video die in een powerpointpresentatie gebruikt gaat worden en we bewerkten de video van een interview, beiden in opdracht van de gemeente Schiedam: https://youtu.be/3rTGGNkKRBs

De stad is één van de 97 Europese steden die geselecteerd zijn voor het Good Practice City label. Een commissie samengesteld door URBACT, het EU leer- en uitwisselingsprogramma voor geïntegreerde, duurzame stedelijke ontwikkeling, heeft deze steden aangewezen. De Good Practice City labels zullen in oktober in Tallinn, Estland uitgereikt worden tijdens het URBACT City Festival.

URBACT
Het Good Practice City label is een initiatief van URBACT. Dit is een Europees kennisuitwisselingsprogramma dat door de Europese Commissie wordt gefinancierd. Na het succes van voorgaande programma’s is URBACT III ontwikkeld. Het programma heeft een looptijd van 2014 tot 2020 en is gericht op het promoten van duurzame geïntegreerde stedelijke ontwikkeling en draagt bij aan de Europa 2020 strategie. Steden spelen namelijk een sleutelrol binnen de complexe veranderingen van de samenleving. Een van de belangrijkste selectiecriteria voor het URBACT Good Practice City Label is dat ze overgedragen en elders toegepast kunnen worden. Alle 97 goedgekeurde good practices zullen via URBACT extra publiciteit krijgen en voorrang hebben bij de volgende call voor nieuwe kennisdelingsnetwerken van URBACT, ook wel Transfer Networks genoemd.

Schiedam
Schiedam in Beweging heeft het label gekregen, omdat er volgens de jury sprake is van innovatief ruimtegebruik en duurzame stedelijke ontwikkeling. In het juryrapport werd de veelzijdigheid van het project geprezen. Naast slim ruimtegebruik en duurzame stedelijke ontwikkeling, nemen kinderopvang, sport en beweging en de mogelijkheid om energiezuinige woningen in diverse prijsklassen aan de stad toe te voegen een centrale rol in het project in.

Bron: De Europese Ster, door Femke Salverda en Fenna Eerenberg, Europa Decentraal


Schiedam ontvangt Europese erkenning voor duurzame stedelijke ontwikkeling

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws