donderdag, 30 april 2015 16:37

Schiedam Oost komt in beweging

Onlangs vond de kick-off van 'de Beweegcarrousel' plaats in Schiedam Oost. Wethouder Nathalie Gouweleeuw (Sport) en wijkbewoners van Schiedam Oost deden dit door middel van het afnemen van een fittest.

Deelnemers hebben na het doorlopen van de test een rapportage ontvangen waarin onder andere de longfunctie, het stressniveau en de bloeddruk zijn weergegeven. Aan de hand van de resultaten is een (beweeg)advies meegegeven. De fittest is ontwikkeld door Techmedic International BV en is in samenwerking met SWS Welzijn, Argos Zorggroep en de gemeente Schiedam uitgevoerd. Het beweegadvies kan meteen in praktijk worden gebracht middels 'de Beweegcarrousel'. Ook wijkbewoners die niet hebben meegedaan aan de fittest, kunnen deelnemen aan de Beweegcarrousel.

Beweegcarrousel?

De Beweegcarrousel bestaat uit allerlei beweegactiviteiten die op verschillende plekken in Schiedam Oost plaatsvinden. Tot aan de zomervakantie zijn er wekelijks gratis sport- en beweegactiviteiten in Schiedam Oost waaraan wijkbewoners van 19 tot 91 jaar kunnen deelnemen onder leiding van een vitaliteitscoach. De activiteiten starten op dinsdag 12 mei. De start is wekelijks bij woon-zorgcomplex Marconihove aan de zijde van het Archimedesplein, waarna er naar verschillende buurtsportlocaties in de wijk wordt uitgeweken om deel te nemen aan sportieve activiteiten. Meer informatie en aanmelden kan door te mailen naar opbouwwerker Arie den Ouden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdstippen sport- en beweegactiviteiten

- dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur (19 tot 55 jaar)

- zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur (55 plussers)

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws