donderdag, 16 oktober 2014 14:51

Schiedam op koers met ´werk, jeugd en zorg´

Vanaf volgend jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor 'werk, jeugd en zorg'. Volgens berichten in de media zouden sommige gemeenten nog geen afspraken hebben gemaakt met zorgaanbieders. Schiedam ligt wel op koers, getuige het convenant dat de gemeente Schiedam en zorgaanbieder MEE Rotterdam-Rijnmond donderdag ondertekenden.

Het convenant met MEE, dat wethouder Patricia van Aaken en directeur-bestuurder Marjoleine Lewis van MEE ondertekenden, laat zien dat de gemeente op de goede weg is als het gaat om 'aandacht voor kwetsbare Schiedammers'. Met deze afspraak is voor de toekomst vastgelegd, dat de gemeente ondersteuning kan bieden aan alle Schiedammers die daar behoefte aan hebben. Of dat nu is vanwege een fysieke of geestelijke beperking, of omdat het even niet lukt om het leven op orde te houden. Tegelijk kan MEE ook helpen bij gesprekken met de gemeente of zorgaanbieders, bijvoorbeeld als het gaat om voorzieningen.

Wat betekent dit voor Schiedammers?

Net als nu al in Nieuwland, gaan in alle Schiedamse wijken WijkOndersteuningsTeams (WOT's) aan de slag. In elk van deze teams werkt een medewerker van MEE. Ook dit is in het convenant vastgelegd. Uiterlijk 1 januari 2015 starten de wijkteams met het ondersteunen van bewoners en gezinnen. Iedereen kan dan bij het team in de eigen wijk terecht met alle vragen op het gebied van welzijn, zorg en werk.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws