woensdag, 17 september 2014 12:51

Schiedam schittert op foto-expositie in Rome

Niet de Spaanse trappen, de Trevi-fontein of het Pantheon zijn volgende week de grootste attracties van Rome, maar een foto van de Lange Haven in Schiedam is dan het niet te missen hoogtepunt in de Eeuwige stad... Een foto van de Lange Haven in Schiedam is namelijk vanaf volgende week één van de hoogtepunten op een fototentoonstelling in Rome. De Schiedamse fotograaf Jan Sluijter is door de vermaarde Art Gallery Spazio Ginko gevraagd mee te werken aan een internationale expositie genaamd URBAN PORTRAITS.

Deze tentoonstelling, die vanaf 24 september te zien valt in het prestigieuze Casina Valadier in het centrum van Rome, heeft als thema: 'Water, en de relatie die de mens daarmee aangaat in architectuur en stedenbouw'. Uiteraard is dit een thema dat met name in Hollandse steden als Schiedam heel relevant is. De foto's die Jan Sluijter op de internationale fotosite Flickr had geplaatst, waren de organisatie van de expositie opgevallen en waren aanleiding hem uit te nodigen meer werk in te sturen. Uiteindelijk werden maar liefst drie foto's van hem geselecteerd voor de tentoonstelling. De expositie opent 24 september.

Jan Sluijter zal daar uiteraard zelf bij zijn.

Over de fotograaf
Jan Sluijter (1968) woont sinds 2007 in Schiedam. Naast zijn reguliere baan als Human Resource Manager, fotografeert hij regelmatig professioneel voor lifestyle magazine's als Buitenleven. De prachtige oude binnenstad van Schiedam heeft hij door zijn foto's via verschillende kanalen onder de aandacht mogen brengen.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws