donderdag, 12 januari 2017 23:01

Schiedam sleept auto's bij hoog water niet weg: parkeren voor eigen risico

Schiedam - De gemeente Schiedam waarschuwt en daar moet u het maar mee doen. Bekeuren wanneer u fout geparkeerd staat doet de gemeente wel maar als het hoog water wordt dan laten ze uw auto gewoon in het water staan. 'Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico' zegt de gemeente 'auto’s die zijn blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan'.

Vrijdagmiddag 13 januari wordt een hoge waterstand in de Nieuwe Waterweg verwacht door een combinatie van springtij en veel wind. In verband daarmee wordt de Maeslantkering vrijdagmiddag mogelijk voor enkele uren gesloten. De hoogste waterstand wordt bereikt op vrijdagmiddag even na 16 uur.

In Schiedam wordt overlast verwacht bij het Hoofdplein en de Voorhaven. Door het hoge water overstroomt de kade daar. Het Hoofdplein en de Voorhavenkade zijn met slagbomen tot zaterdagochtend voor het verkeer afgesloten. Daar kan dus ook niet worden geparkeerd. Mogelijk treedt ook op andere plaatsen langs de Maasboulevard overlast op door het hoge water.

Parkeer niet in de afgezette gebieden of haal uw voertuig tijdig weg als het staat op een plaats waar hoog water wordt verwacht.

 

Schiedam sleept auto's bij hoog water niet weg: parkeren voor eigen risico

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws