woensdag, 18 februari 2015 08:05

Schiedam stelt zich kandidaat voor Glazen Huis 2016 van 3FM

Schiedam bereidt zich voor op de kandidaatstelling voor het landelijke evenement van 3FM Serious Request Het Glazen Huis in 2016. Het college van B en W heeft de gemeenteraad vandaag hierover geïnformeerd.

Met de kandidaatstelling wil het college meer landelijke bekendheid geven aan Schiedam. Het binnenhalen van Het Glazen Huis is een kans om Schiedam én de regio te laten beleven en ervaren. Wethouder Van Steenderen: 'we verwachten dat er meer reuring en levendigheid in de stad komt en we willen nog meer jongeren, gezinnen en ondernemers naar de stad halen'.

Het college gaat ervan uit dat het evenement van 3FM Serious Request een positief effect zal hebben op de horeca en de binnenstad en daarmee de lokale economie.

Het enthousiasme van Schiedam om zich kandidaat te stellen komt voort uit de gezamenlijke bijdrage vanuit Serious Ambtenaar en Serious City van eind vorig jaar.

Met het landelijke project Serious Ambtenaar dat Schiedam organiseerde, werd een bijdrage geleverd van ruim € 755.000,-. Deze opbrengst is tot stand gekomen door de inzet van een grote netwerkorganisatie met ruim 1400 professionele vrijwilligers en 90 organisaties van ministeries, provincies, gemeenten en private organisaties.ie de video: http://www.popuptv.nl/pop-up-tube/serious-city-ambtenaar-brengt-%E2%82%AC755-555,50-naar-glazen-huis-haarlem

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws