woensdag, 09 november 2016 00:29

Schiedam strooit met ....

Schiedam - Het is haast Sinterklaas dus u dacht misschien pepernoten, zaterdag? Of in het kader van het basisinkomen: geld?

Nee helaas. Het is zout. Scholen, verenigingen en andere publieke voorzieningen kunnen nog tot 11 november 2016 bij Irado aangeven strooizout te willen ontvangen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan bezorgen zij deze van 14 – 18 november. Daarnaast zijn ’s winters gratis zoutzakken verkrijgbaar bij de milieustraat aan de Fokkerstraat 550.

Waar en wanneer wordt gestrooid?

Volgens het door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde wintergladheidbestrijdingplan worden de trottoirs, behalve in winkelgebieden, niet door Irado gestrooid. Schiedamse publieke voorzieningen zoals scholen en verenigingen krijgen daarom deze mogelijkheid. Volgens dit plan hebben de Schiedamse gebiedsontsluitingswegen, doorgaande fietspaden, busbanen en routes naar een aantal belangrijke voorzieningen (o.a. scholen en ouderenvoorzieningen) een verhoogde prioriteit.

Erftoegangswegen, woonerven en parkeervoorzieningen hebben een lagere prioriteit en worden alleen bij langdurig optredende gladheid of bij ernstige ijzel of sneeuwval gestrooid. Op de kaart wintergladheidbestrijdingsplan is aangegeven welke gebieden prioriteit krijgen.

Gratis strooizout voor Schiedammers

Gedurende de wintermaanden kunnen Schiedammers gratis strooizoutzakken afhalen bij de milieustraat van Irado aan de Fokkerstraat 550. Op werkdagen, behalve woensdag, geopend van 8.00 tot 16.00 uur, ’s zaterdags van 8.00 tot 16.00 uur. En bij het team Toezicht en Handhaving aan het Stadserf 48, geopend op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur.

Schiedam strooit met ....

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws