donderdag, 18 december 2014 15:22

Schiedam verder elektrisch

Zoals zojuist live op PopUpTv bekend gemaakt door de wethouders Patricia van Aaken en Marcel Houtkamp: 

Donderdagmiddag 18 december stond in het teken van duurzaam rijden. Wethouders Van Aaken (milieu) en Houtkamp (Verkeer & vervoer) kregen uit handen van de heer Meijer, directeur Stadsbeheer Schone Stad/Roteb Lease officieel de sleutels overhandigd van de Nissan Leaf en de Renault Kangoo. Met deze twee elektrische auto's is een kwart van het Schiedams wagenpark inmiddels elektrisch. Daarnaast namen de wethouders officieel twee nieuwe oplaadpalen, met in totaal vier oplaadpunten, in de Stadserfgarage in gebruik.

Begin 2013 voegde de gemeente Schiedam de eerste hybride auto's aan haar wagenpark toe. Met deze twee nieuwe elektrische auto's – die de plaats innemen van een diesel kleine bestelauto en een hybride personenauto – is een kwart van het Schiedams wagenpark inmiddels elektrisch.

Schonere lucht en gezondere leefomgeving
"Het college hecht veel waarde aan een gezonde leefomgeving", aldus Patricia van Aaken. "Schone lucht is hierin heel belangrijk. Elektrisch rijden – waarbij er geen uitstoot is van schadelijke stoffen – draagt daar in grote mate aan bij. Ik ben dan ook erg blij dat wij als organisatie opnieuw een stap hebben gezet in het duurzamer maken van ons wagenpark."

Faciliteren van elektrisch rijden
Niet alleen verduurzaamt de gemeente haar wagenpark, zij faciliteert het elektrisch rijden ook met bijvoorbeeld oplaadpalen. "We zien een toename in het elektrisch rijden. Een manier om dit te faciliteren is door te zorgen voor oplaadpunten in de wijken en op centrale plaatsen", vervolgt Marcel Houtkamp. "In de Stadserfgarage staan nu ook twee oplaadpalen met in totaal vier oplaadpunten. Deze parkeerplaatsen zijn uitsluitend voor elektrische voertuigen. Zo kunnen bezoekers van de gemeente, de bibliotheek, het theater of winkelend publiek dat de auto hier parkeert, hun voertuig opladen."

Het opladen van een elektrisch voertuig in de Stadserfgarage kost €0,25 per kWh (geen starttarief) plus de normale parkeerkosten.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws