maandag, 21 september 2015 15:46

Schiedam Verzamelt in de Grote of St. Janskerk

Dit najaar bestaat de Historische Vereniging Schiedam veertig jaar. Dit wordt onder meer gevierd op 17 oktober, met een bijeenkomst in de Grote kerk, waarbij verzamelde objecten en herinneringen uit onze stad centraal staan.

‘Schiedam Verzamelt’, zo heet deze jubileumactiviteit. Wat gaat er gebeuren?

-Verzamelaars van Schiedam-objecten tonen hun collectie aan het publiek. Denk daarbij aan flessen, etiketten, plattegronden, afbeeldingen, ansichtkaarten en boeken. (Er kan geruild worden).

-Schiedammers laten historische voorwerpen zien, en leggen deze voor aan een panel van deskundigen.
-Er zijn korte lezingen (op elk heel en half uur) waarin de geschiedenis van de stad Schiedam en haar bewoners van verschillende kanten wordt belicht.
-Er is een Open Podium waar mensen hun herinneringen aan de stad kunnen vertellen. Zingen, spelen of voordragen mag ook.

-Er is een veiling van kunstwerken, die dit jaar speciaal voor het tijdschrift Scyedam van de Historische Vereniging zijn gemaakt door Ahrend van Ipenburg en Theo Gootjes.

Schiedam Verzamelt begint om 10.00 uur. Om 16.00 uur is de afsluiting.

Wie wil bijdragen (met een verzameling, een voorwerp, een verhaal enz.) kan zich melden bij Reinard Maarleveld, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel: 06 255 14 259).

Schiedam Verzamelt
Grote of St. Janskerk
Lange Kerkstraat 37
3111 NN Schiedam
Zaterdag 17 oktober 2015
10.00 – 16.00 uur
Toegang gratis

Schiedam Verzamelt in de Grote of St. Janskerk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws