zaterdag, 23 september 2017 09:42

Schiedam weer in het nieuws: relatief veel buurtoverlast

Schiedam - Weer duikt er in een ANP persbericht de naam Schiedam op in een lijstje waar je als stad vooral niet in wilt staan: 'Qua buurtoverlast  springen onder meer Schiedam, Heerlen, Sittard-Geleen, Rotterdam en Den Haag er negatief uit'.

Bam. En dat op een mooie zaterdag waarop heel positief Schiedam zich stort in de geweldige Brandersfeesten. Eerder deze week was het ook al raak: 'Schiedam is kampioen leegstand' kopte de NOS. Houdt het dan nooit op?

Schiedam is een stad dat veel toeristen vergelijken met Amsterdam 'maar dan een stuk rustiger en vriendelijker'. De stad heeft een uniek historisch centrum, mooie sportfaciliteiten, veel winkelcentra, de hoogste molens van de wereld en is over de hele wereld bekend. Zo kan het ook ANP!

Maar terug naar de buurtoverlast: Nederlanders ervaren volgens het CBS steeds minder buurtoverlast. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor. Verkeersoverlast (te hard rijden vooral) en fysieke verloedering leiden het vaakst tot ergernis. 94 procent van de Nederlanders geeft aan dat overlast weleens voorkomt in hun buurt, 43 procent ondervinden er zelf veel last van. Ondanks deze hoge percentages nemen vrijwel alle vormen van buurtoverlast af,
Buurtoverlast wordt het vaakst ervaren in de vijftig grootste gemeenten. In deze plaatsen zegt gemiddeld 49 procent van de inwoners veel overlast te ervaren, tegen 43 procent als landelijk gemiddelde. Van de vijftig gemeenten springen onder meer Schiedam, Heerlen, Sittard-Geleen, Rotterdam en Den Haag er negatief uit.

.

Schiedam weer in het nieuws: relatief veel buurtoverlast

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws