vrijdag, 31 maart 2017 20:44

Schiedam wil het watertoerisme weer bevorderen

Schiedam - Door aanhoudende problemen met bruggen en de grote renovatie van de Lange Haven was Schiedam jarenlang niet meer in trek bij de watertoeristen. Nu is de stad weer klaar voor de ontvangst van pleziervaartuigen en doet Schiedam er alles aan om de opgelopen achterstand in te lopen. Want watertoeristen zijn natuurlijk goed voor de economie.

Het landelijke vaarseizoen loopt van 16 april tot 1 november. Schiedam rekt het watersportseizoen iets op. Dit betekent dat komend weekend, vanaf 1 april, het Schiedamse vaarseizoen opent. 'Watersporters zijn van harte welkom in onze historische stad' jubelt de gemeente.

Naast het verruimen van de openingstijden van de bruggen, zijn er in de Lange Haven meer aanlegvoorzieningen gemaakt. Ook is de Florynhaven weer beschikbaar voor passanten. Hier komt een nieuw betaalsysteem via 'aan uit net', of te wel betalen met de mobiele telefoon.

Openingstijden bruggen
Schiedam gaat ook de bruggen vaker openen, wat bij het wegverkeer wel weer tot irritaties zal leiden. De verruiming van openstellingen geldt met name in het vaarseizoen. Van 1 november tot 1 april worden op weekdagen de bruggen op afroep bediend.

De openingstijden van de bruggen van 1 april tot 1 november zijn:
- maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur
- vrijdag tot en met zondag van 9.00 tot 20.30 uur

Beursbrug
De Beursbrug gooit nog een beetje roet in het eten: tot 10 april kan deze brug niet geopend worden en is door werkzaamheden beperkt beschikbaar voor schepen tot 2,5 meter. Tijdens de restauratie van de Beursbrug zijn onderdelen van de brug niet betrouwbaar genoeg gebleken om de brug in de toekomst veilig te bedienen. Deze onderdelen worden na het vaarseizoen vervangen. Om overlast voor de watersporters te voorkomen wordt de komende dagen een tijdelijk bewegingswerk op de brug geïnstalleerd. Vanaf 10 april kan de brug weer normaal gebruikt worden.

Watersportfolder
De gemeente heeft ook een folder laten maken, met het doel de watersporters te aan te sporen om Schiedam te bezoeken. De folder is verspreid onder watersportverenigingen in Zuid-Holland en op de Hiswa.

Schiedam wil het watertoerisme weer bevorderen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws