woensdag, 17 februari 2016 19:58

Schiedam zoekt…. Theatermakers

In Schiedam zijn al veel mensen professioneel of in de vrije tijd in de podiumkunsten actief; theatermakers, toneelspelers, zangers, muzikanten, decorbouwers, kostuumontwerpers en -makers. De gemeente Schiedam heeft voor de jaren 2016 en 2017 budgettaire ruimte gecreëerd voor de start en ontwikkeling van een theatervoorstelling op locatie voor en door Schiedammers. De voorstelling zal worden uitgevoerd in het voorjaar van 2017. Het locatietheater heeft het Schiedams cultureel erfgoed als onderwerp en is tegelijkertijd aansprekend voor de Schiedammer van nu. Het theater vindt plaats op drie uiteenlopende locaties in de stad. Het is de bedoeling dat de voorstellingen de basis leggen voor een toekomstig netwerk van Schiedams locatietheater.

Op zoek naar de juiste theatermaker

Wie is de Rossini, Verdi of Shakespeare van deze tijd? Wie heeft er een band met onze stoere en liefelijke jeneverstad onder de rook van Rotterdam? Wie vindt het leuk om veel mensen van divers pluimage met open houding tegemoet te treden, te enthousiasmeren en aan zich te binden? In 2016 zal de openluchtvoorstelling in de steigers gezet moeten worden.
Dit vereist een artistieke visie: een helder beeld van wat we gaan doen en met wie. Het gaat er dus om een team op te bouwen en een programma van eisen te formuleren voor de voorstelling. Het team van theatermakers werkt hierin nauw met elkaar samen en wordt begeleid door een coach.

Wij hebben een theateropdracht uit te schrijven!

Omdat wij drie verschillende voorstellingen op drie locaties in de stad willen maken, zijn wij op zoek naar drie theatermakers die aan dit profiel beantwoorden.
Voor deze opdracht is vanuit de gemeente Schiedam voor dit jaar € 5.000,- per theatermaker beschikbaar voor de conceptontwikkeling. Geïnteresseerden dienen in 20 regels aan te geven waarom zij geknipt denken te zijn voor deze opdracht. De motivaties moeten uiterlijk 29 februari 2016 gemaild worden naar Tjitske Houkes. Vragen? Mail of bel dan naar Tjitske: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010 2191823.

Schiedam zoekt…. Theatermakers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws