dinsdag, 21 maart 2017 20:52

Schiedammer die agent tegen hoofd schopte mag rechtszaak thuis afwachten

Schiedam - De Rechter-commissaris laat de eerste verdachte van de ongeregeldheden bij het Turkse consulaat in Rotterdam gaan. De Officier van Justitie meldt dat de man verdachte blijft en nog voor de rechter moet komen.

De 36-jarige Schiedammer wordt verdacht van het schoppen tegen het hoofd van een politieman op de Schiedamse Vest. Op het moment van de mishandeling, lag de politieman op de grond. Door de forse trap tegen zijn hoofd, brak zijn helm. De agent liep lichte verwondingen aan zijn hoofd op en heeft aangifte gedaan. Tips van een aantal burgers en politieonderzoek, leidden naar de identiteit van de verdachte.

Publiceren beelden verdachten
Rechercheurs bekijken zorgvuldig het beschikbare beeldmateriaal en selecteren hieruit de personen die strafbare feiten plegen. Het gaat dan om geweld tegen politiemensen maar ook om geweld tegen andere aanwezigen, zoals het gooien met voorwerpen vanaf een balkon richting de demonstranten. Uiteraard zoekt het onderzoeksteam ook naar de verdachten van de gepleegde vernielingen in de directe omgeving van het consulaat. De beelden van de verdachten die niet door politiemensen worden herkend, zullen op www.politie.nl worden geplaatst. Personen die betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden en publicatie van hun beeltenis willen voorkomen, kunnen zich te allen tijde vrijwillig bij de politie melden.

Oproep beeldmateriaal
Weet jij wie betrokken zijn geweest bij de incidenten of heb je andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, vul dan onderstaand tipformulier in. Je kunt ook bellen naar 0900-8844 en vragen naar onderzoeksteam ‘Westblaak’. Of geef je informatie anoniem door aan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Was jij zaterdagavond 11 maart op de Westblaak of omgeving en heb je foto's en/of filmopnames gemaakt waarvan je denkt dat deze relevant kunnen zijn voor het onderzoek, klik dan hier om ze te uploaden.

Schiedammer die agent tegen hoofd schopte mag rechtszaak thuis afwachten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws