zaterdag, 01 juli 2017 19:33

Schiedammer Jos van Emden beste Nederlander in openingstijdrit Tour de France

waterwegsport Düsseldorf - De Tour de France begon zaterdag in Duitsland. Düsseldorf was het regenachtige decor van de eerste etappe van La Grande Boucle. Het slechte weer zorgde voor spektakel en verrassingen.

De Schiedamse renner Jos van Emden was de grootste Nederlandse kanshebber om de openingstijdrit te winnen. De Nederlander reed een degelijke tijdrit en eindigde uiteindelijk op een zevende plaats. De overwinning ging verrassend naar Geraint Thomas. Favorieten als Tony Martin en Primoz Roglic konden door de regen niet aan de tijd van de Welshman komen.

Opmerkelijk was ook het uitvallen van Alejandro Valverde. De Spanjaard, normaal gesproken garant voor een top tien notering in het eindklassement, ging evenals vele anderen onderuit op het gladde parcours. Hij gleed door tegen een dranghek, waardoor hij mogelijk zijn been heeft gebroken.

Zondag gaat de Tour de France verder met een vlakke etappe in de richting van België. Maandag zal de ronde van Frankrijk pas daadwerkelijk in dat land arriveren.
Schiedammer Jos van Emden beste Nederlander in openingstijdrit Tour de France

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws