Schiedammers bij Euro Pride
zaterdag, 23 juli 2016 20:59

Schiedammers bij Euro Pride

Amsterdam - Schiedammers kom je overal tegen... Volgden we van de week verschillende Schiedamse lopers bij de Nijmeegse Vierdaagse, vandaag zijn er weer Schiedammers in Amsterdam bij de Euro Pride.

Onder andere D66 raadslid John van Sliedregt liet zich niet afschrikken door de terreurdreiging. Hij postte vandaag verschillende kleurrijke foto's op social media, waaronder deze van de Pridewalk waarin oa de vlaggen van landen waar homoseksualiteit verboden is worden meegedragen.

De Euro Pride valt samen met de viering van het 70-jarige bestaan van het COC, de oudste LHBT-beweging ter wereld. De viering van deze verjaardag en de Euro Pride duren tot en met zondag 7 augustus, met op zaterdagmiddag 6 augustus de jaarlijkse Canal Parade in Amsterdam. Ook hierbij zal John van Sliedregt aanwezig zijn 'Op 6 augustus zal ik weer meevaren op de boot van @D66 , tijdens de CanalPride.' zo meld hij alvast trots op Twitter.

Het thema van de Euro Pride is dit jaar Join our freedom, feel free to join us. Daarmee wil de organisatie aandacht vragen voor de plekken in Europa waar homo's, lesbiennes, transgenders en biseksuelen niet vrij kunnen leven.

Schiedammers bij Euro Pride

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws