vrijdag, 22 juli 2016 15:07

Schiedammers Europees Kampioen Honkbal

nieuwe stadsblad

Gijón - De Schiedammers Darryl Jamoena en Aaron de Groot zijn afgelopen week in het Spaanse Gijón Europees Kampioen honkbal U18 geworden.

In de eerste wedstrijd van de poule fase werd Spanje met 10-5 verslagen. Na een rustdag werd er op woensdag in de tweede wedstrijd gewonnen met 9-2 van Tsjechië . In beide wedstrijden kwam Schiedammer Aaron de Groot als relieve werper in actie. Woensdag starten Daryyl Jamoena als werper tegen de Russen, na 7 innings was de eindstand 16-2 in het voordeel van Nederland, de halve finale was gehaald. Door het halen van de halve finale is een ticket voor het Wereld Kampioenschap in 2017 in Canada veilig gesteld.

Donderdag stond de laatste poule wedstrijd tegen Litouwen op het programma, wederom na 7 innings eindigde de wedstrijd met een stand van 16-3 in het voordeel van het Nederlands team.
Met dit resultaat eindigde de jonge honkballers op de eerste plaats in poule B.

Zaterdag moest er worden aangetreden tegen de nummer 2 uit poule A onze oosterburen Duitsland.
Na een moeizame wedstrijd probeerde in de negende inning Duitsland nog een laatste strohalm te pakken. De nummer vijf van het EK van vorig jaar kwam in de laatste slagbeurt tot twee runs, maar vervangend werper Aaron de Groot liet Duitsland niet dichterbij komen en bezorgde het Koninkrijksteam daarmee haar vijfde opeenvolgende zege van dit toernooi eindstand 6-2.

Duitsland, dat eerder deze week in groep A Italië nog zeer lastig wist te maken, moet zich nu morgen op gaan maken voor een wedstrijd om de bronzen medaille, terwijl Oranje voor de vierde keer in de laatste vijf edities haar opwachting maakt in de finale van het EK tegen aartsrivaal Italië.

Nadat in 2009 en 2015 de finale van het Europees kampioenschap voor junioren werd verloren van Italië, was het zondagmiddag driemaal scheepsrecht voor het Koninkrijksteam.
In Gijón eindigde de eindstrijd in een 7-3 zege voor Oranje.

Door deze zege pakt het Koninkrijksteam voor de tweede keer in het bestaan van het junioren EK de titel. De overige vier edities werden gewonnen door Italië, waarmee dat land nog altijd de meest succesvolle ploeg in de geschiedenisboeken blijft. Eerder op zondagmiddag won Duitsland de strijd om het brons met 6-4 van Tsjechië, waarmee onze oosterburen het podium van dit EK wisten te completeren

Schiedammers Europees Kampioen Honkbal

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws