woensdag, 22 februari 2017 15:12

Schiedammers in gesprek over acceptatie van lhbt’s

Schiedam - Schiedammers voelen zich prettig en veilig in hun eigen leefomgeving. Ongeacht hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Daarnaar streeft regenbooggemeente Schiedam. Over acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (lhbt’s) gaat de gemeente in gesprek met inwoners van de stad.

Zo’n 6% van de Nederlandse bevolking noemt zich homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender. Nederland staat bekend als één van de meest tolerante landen ten aanzien van lhbt’s. Maar onder bepaalde groepen blijft de acceptatie achter: jongeren, 70-plussers, religieuze mensen en mensen uit etnische minderheden.

Samen spreken, samen veranderen
Aan de hand van succesvolle praktijkvoorbeelden zijn er gesprekken met en tussen (organisaties van) lhbt’s en (organisaties van) mensen die moeite hebben met de acceptatie van lhbt’s. Met als doel dat lhbt’s volop kunnen meedoen in de Schiedamse samenleving. De deelnemers zijn niet alleen gesprekspartners, maar bedenken ook samen hoe dit doel bereikt kan worden.

Regenbooggemeente
In Nederland zijn 45 regenbooggemeenten die werk maken van inclusief beleid voor lhbt’s. Schiedam is zo’n regenbooggemeente. De gemeente wil dat iedere inwoner, ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, afkomst, religie, levensovertuiging of beperking, volwaardig kan meedoen in de samenleving. Dat iedereen zich thuis kan voelen in Schiedam.
Schiedammers in gesprek over acceptatie van lhbt’s

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws