zondag, 31 januari 2016 22:52

Schiedammers maken: live televisie!

Op vrijdag 5 februari opent de Schiedamse burgemeester Cor Lamers om 17:00 uur PopUpTv Studio Broersveld op het Broersveld 31 in Schiedam.

In een feestelijke setting, mét live muziek, gaan we op vrijdag 5 februari van 16:00 – 18:00 uur vieren dat PopUpTv weer een nieuwe fase in gaat.

De Stichting PopUpTv is een stichting zonder winstoogmerk met een officiële zendmachtiging.
PopUpTv maakt laagdrempelige online televisie voor Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en is gestart op 3 september 2013. Bij PopUpTv werken verschillende producenten samen met vrijwilligers en stagiaires. Zij maakten inmiddels al 1.273 video’s die allemaal zijn terug te kijken op PopUpTube.

Voor minimaal een jaar neemt PopUpTv haar intrek in het pand Broersveld 31 Schiedam. Het is een groot, open pand met heel veel mogelijkheden!

PopUpTv heeft ruim twee jaar gebruik kunnen maken van het ‘gele pand’ aan de Hoogstraat 85. Het was, dat was bekend, een tijdelijk aanbod, mede mogelijk gemaakt door het centrummanagent.

Nu dus naar Broersveld 31, in samenwerking met Estelle de Vries van Breevast uit Amsterdam, de huisbaas van de Nieuwe Passage. Estelle bracht een bezoek aan Studio Winterland en ze was meteen enthousiast! Het pand Broersveld 31 staat al een tijd leeg en het zag er niet naar uit dat er snel een huurder gevonden ging worden. PopUpTv gaat –uiteraard- zorgen voor reuring.

En door!

PopUpTv gaat door op de ingeslagen weg met veel live programma’s vanuit de nieuwe studio. Er is zelfs een podium voor live optredens. De vaste programma’s (Nieuwsweek, WaterwegSport Live, Elly’s Cooking Time, Tha New Generation, Stamtafel en Publiek, ZOS op zaterdag en KF Live) hebben in deze studio elk een eigen setting. Uiteraard gaat PopUpTv ook door met de videopitches. Er liggen nog tal van andere concepten op de plank.

Iedereen met een goed idee is altijd welkom bij PopUpTv! Ook heeft PopUpTv nog steeds plek voor vrijwilligers die willen presenteren of het vak van cameraman en/of editor willen leren. Voor tips houdt PopUpTv zich altijd aanbevolen.
Elke week op dinsdag houdt PopUpTv redactieoverleg waar alle vrijwilligers met programma ideeën kunnen komen.

PopUpTv werkt voor het maken van haar programma’s en nieuwsberichten samen met onder andere Het Nieuwe Stadsblad, de Kroepoekfabriek, WaterwegSport, ZOS Radio, Omroep Vlaardingen en MediaTv.
Partners en vrienden zijn onder andere PvdM techniek, De Erker, Pro Clean, Duidelijk in Beeld, Dubbelklik, Broodkast, Ed Koorengevel, Het Schiedams Boekhuis, Schiedam Centrum en Crevor Events.

Locatie live

PopUpTv is druk aan het experimenteren met nieuwe technieken om nog meer en eenvoudiger live vanaf locatie te kunnen uitzenden. Zo zie je nu tussen de programma’s door steeds live beelden van de werkzaamheden aan de Lange Haven.

De uitreiking van de sportprijzen van Schiedam, de interviews met de sporters en de nieuwjaarstoespraak van Cor Lamers heeft PopUpTv al live laten zien met een beeld- en geluidsverbinding die met een mobiele telefoon waren gemaakt. De beelden werden via de Studio op Winterland rechtsreeks uitgezonden.

Heeft u een idee? Deel het aan ons mee!

PopUpTv krijgt graag feedback. Wat kijkt u graag, wat vind u interessant en wat kan beter? Heeft u een nieuwstip? Heeft u zelf een idee voor een Tv-programma? Heeft u een idee waardoor PopUpTv nog groter en beter wordt? Laat het weten!

Schiedammers maken: live televisie!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws