maandag, 11 juli 2016 08:10

Schiedammers Rachel van Veen en Tammie Lijbers Europees kampioen met Team Kingdom

waterwegsport

Schiedam - Met een overtuigende 8-0 zege won gisteren Team Kingdom of the Netherlands, met de Schiedammers Rachel van Veen en Tammie Lijbers in de gelederen, de Europese titel op het EK Fastpitch Softbal onder 22. De genadeklap werd gegeven in de 2e inning toen een 6-0 voorsprong werd genomen. Lisa Hop was wederom de dominantste werper aan de zijde van Team Kingdom.

De eerste inning verliep nog zonder schade voor zowel de Russinnen als Team Kingdom. Met goed veldwerk werden alle acties zorgvuldig verwerkt en keken beide teams na de eerste inning tegen een 0-0 stand. De tweede inning verliep magnifiek voor het koninkrijksteam. Team Kingdom begon in het veld en de eerste drie Russische slagvrouwen werden aan de kant gezet. Eenmaal aan slag werden er door Team Kingdom 6 runs gescoord!

Ook in de derde en vierde inning konden de Russen geen potten breken tegen de dit toernooi zeer sterk gooiende Lisa Hop. De sterke pitcher van Team Kingdom gooide het gehele toernooi al 25 (!) strikeouts in 23 gegooide innings. Ook in de finale was ze weer onbespeelbaar voor de Russinnen.

In de tweede helft van de vierde inning werden er door de talentvolle speelsters van ons koninkrijk nog 2 runs toegevoegd aan het totaal: 8-0 in het voordeel van Team Kingdom. In de vijfde inning waren drie nullen voldoende om de titel in binnen te slepen.

Gezamenlijk gooide de werpsters van Team Kingdom 43 strikeuits in 43 gegooide innings. Beste slagvrouw was Manoa Weijgertse met een gemiddelde van 0.630, 17 hits, 7 doubles en 2 triples. Ze scoorde zelf 19 runs en sloeg er 15 binnen. Met een teamslaggemiddelde van 0.462 hebben alle speelsters van Team Kingdom dan ook een overtuigend toernooi gespeeld.

Schiedammers Rachel van Veen en Tammie Lijbers Europees kampioen met Team Kingdom

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws