vrijdag, 13 maart 2015 20:04

Schiedammers vernieuwen samen sport- en beweegbeleid

In maart en april vernieuwen Schiedammers samen het sport- en beweegbeleid van de stad. Schiedammers beleven sport en bewegen anders dan een paar jaar geleden. Sportverenigingen hebben andere behoeften en nieuwe ambities. Dat heeft gevolgen voor de sportaccommodaties. Ook groeit de behoefte aan bewegen in de wijk.
Wethouder Sport en Jeugd Nathalie Gouweleeuw: "Schiedammers weten zelf het beste hoe ze willen bewegen en sporten. Namens het college nodig ik hen daarom graag uit om ideeën aan te dragen over de toekomst van sporten en bewegen in Schiedam. We zijn vooral ook heel erg benieuwd naar de mening en ideeën van kinderen en jongeren."

Inloopbijeenkomst
De gemeente organiseert een inloopbijeenkomst voor Schiedammers op donderdag 2 april op de Dr Kuyperlaan 4, 3118 RR Schiedam (thuisbasis van TTV Scyedam). Kinderen en jongeren kunnen binnenlopen tussen 17.00-18.30 uur. Voor de wat oudere jongeren en (oudere) volwassenen staat de deur open van 18.30-20.00 uur.

Bijeenkomsten en gesprekken
Daarnaast organiseert de gemeente in maart en april bijeenkomsten voor Schiedamse deskundigen uit de wereld van sport en bewegen (verenigingen en bedrijven), onderwijs, veiligheid, zorg en welzijn. Jongerenorganisaties en de kindergemeenteraad doen hier ook aan mee. Tijdens deze bijeenkomsten verzamelen we ideeën over goede sportaccommodaties in de stad met sterke verenigingen. Over bewegen in de wijken. Over de wijze waarop sporten en bewegen een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen, aan het bij elkaar brengen van mensen.

Social media
Schiedammers kunnen hun ideeën over de toekomst van sport en bewegen delen via social media op onder andere Facebook (www.facebook.com/gemeenteschiedam), Twitter (#sportenbewegen) en per E-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Iedereen die tijdens de bijeenkomsten, in gesprekken en via social media meedoet, ontvangt een uitnodiging voor een afsluitend symposium op donderdagavond 9 april.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws