donderdag, 02 februari 2017 19:03

Schiedammers voor halve prijs naar het Stedelijk Museum Schiedam

Schiedam - Het Stedelijk Museum Schiedam wil net als vroeger weer een gasthuis worden voor de stad. Daarom verlaagt het de toegangsprijzen voor Schiedammers. Voortaan kunnen zij voor de helft van de prijs naar de tentoonstellingen. Een bezoek kost daarmee vijf euro. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

Vanaf 4 februari heeft het museum drie nieuwe tentoonstellingen. Bij Echt Schiedams zijn historische voorwerpen te zien, waaronder de stadsgalg die nog in de negentiende eeuw werd gebruikt. Ook hangen er foto's van de bodes van Schiedam met antieke bodebussen. De bekende Schiedamse fotograaf Paul de Graaff maakte de foto's.

Diet Wiegman
Op de tweede verdieping staat werk van Diet Wiegman, ook een Schiedamse kunstenaar. Hij zet een lichtspot op wat een hoopje rommel lijkt en maakt op die manier magische schaduwbeelden op de muur. Met licht en donker wekt hij beroemde mensen als Anne Frank tot leven. Ook laat hij beelden zien.

Appelzolder
Op de bovenste verdieping is vanaf 4 februari de Appelzolder ingericht met topstukken van CoBrA. De titel verwijst naar de jaren vijftig, de tijd waarin zo’n driehonderd werken van Karel Appel op de zolder van het museum lagen opgeslagen. De kunstenaar woonde op dat moment in Parijs.

Geert Mul
In de andere vleugel van het museum is tot en met 12 februari de succesvolle tentoonstelling van Geert Mul te zien. Bijzonder is dat zijn werk reageert op de bezoekers. Kunst mag je nooit aanraken, maar bij Mul moet je er bij voorbeeld op gaan staan. Op die manier maak je het kunstwerk zelf.

Informatie
Kijk voor meer informatie over de nieuwe entreeprijzen, de nieuwe openingstijden en de tentoonstellingen op www.stedelijkmuseumschiedam.nl. We zijn open van 11.00 – 17.00 uur, van dinsdag tot en met zondag.
Schiedammers voor halve prijs naar het Stedelijk Museum Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws