dinsdag, 08 september 2015 15:58

Schiedammers zetten eerste stap richting uitvoering beweeg- en sportambitie

Op 7 juli 2015 heeft de gemeenteraad de kadernota 'Kom maar op!' Bewegen en sporten Schiedam vastgesteld. 'Kom maar op' is gebaseerd op gesprekken met heel veel betrokken Schiedammers. Van jong tot oud. Uit al deze gesprekken blijkt een enorme ambitie. Hoe en waar deze ambitie vorm krijgt - op straat, in parken, op pleinen en sportvelden - is aan de stad. Het maken van het uitvoeringsprogramma start maandagavond 14 september.

Die avond bespreken inwoners, maatschappelijke organisaties, sportaanbieders, scholen, welzijn- en zorginstellingen en gemeente hoe ze de ambities op het gebied van bewegen en sporten willen gaan realiseren. Ook wordt de nieuwe digitale Schiedamse sport- en beweeggids gelanceerd. Na afloop van dit inhoudelijke programma hebben de aanwezigen gratis toegang tot de inspirerende film 'Goud, de kracht van sport'. Over een jaar uit het leven van de gehandicapte topsporters Henry Wanyoike, een blinde marathonloper uit Kenia, Kirsten Bruhn, een verlamde zwemster uit Duitsland en Kurt Fearnley, een Australische rolstoelracer.

Alle Schiedammers zijn, na aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., van harte welkom. De inloop is maandag 14 september om 18.45 uur in de theaterzaal van het Wennekerpand, Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam. Het programma start om 19.00 uur. De film begint om 20.00 uur. De avond eindigt rond 22.00 uur met een drankje.

Alle input uit de stad wordt verwerkt tot een uitvoeringsprogramma, waarover het college van B&W voor de zomer van 2016 kan besluiten.

Schiedammers zetten eerste stap richting uitvoering beweeg- en sportambitie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws