zondag, 29 november 2015 21:14

Schiedammers zetten zich in voor een beter klimaat

Deze week vindt de klimaatconferentie in Parijs plaats. Daar kan geschiedenis geschreven worden met een akkoord dat – voor het eerst in meer dan 20 jaar van VN-onderhandelingen – alle landen ter wereld bindt aan de strijd tegen klimaatverandering. Omdat een beter milieu bij jezelf begint, vroeg GroenLinks Schiedam aan de inwoners van deze mooie stad wat zij gaan doen voor een beter klimaat.

Afgelopen vrijdag stond GroenLinks Schiedam bij de ingang van Winterland op het Stadserf om Schiedammers te vragen wat ze zelf kunnen en willen doen om het klimaat in de stad en de regio te verbeteren. Passanten konden een ‘mijn klimaatmoment’ formulier invullen en op de foto voor een Schiedams exclusief kunstwerk gemaakt door Eva Hamers. Op dit kunstwerk is een skyline te zien waarop een groen Schiedam (links) geleidelijk overgaat in een grijs en grauw Schiedam (rechts). Schiedammers konden voor dit kunstwerk poseren als in een stripverhaal met in een tekstballon wat zij voor zich zien bij een beter klimaat in Schiedam.

Resultaten

Schiedammers gaven massaal aan hun steentje bij te dragen als het gaat om het besparen van energie het recyclen van afval en spullen. Ook gaan de deelnemende Schiedammers bewust om met hun consumptie van vlees en andere levensmiddelen en maken ze elke reis een bewuste afweging tussen trein, auto en openbaar vervoer. In mindere mate zijn er ook Schiedammers die actief investeren in groene (energie)projecten.

Wereldwijd

Bij de 21e klimaatconferentie in Parijs moeten harde afspraken worden gemaakt om de verdere vervuiling en opwarming van de aarde een halt toe te roepen. Dit vraagt om daadkracht en durf van de daar aanwezige bestuurders. Met vreugde stelt GroenLinks Schiedam vast dat als deze bestuurders dezelfde instelling hebben als de Schiedammers die zich vrijdag uitspraken, het wel goed gaat komen met het klimaat.

Een selectie van de foto's is te zien op https://www.facebook.com/media/set/?set=a.553298838180173.1073741845.203013256542068&type=3

Schiedammers zetten zich in voor een beter klimaat

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws