Schiedams etablissement bij de 500 beste restaurants van Nederland
woensdag, 28 oktober 2015 16:13

Schiedams etablissement bij de 500 beste restaurants van Nederland

Op 27 oktober verscheen de 38e editie van de gerenommeerde restaurantgids Lekker500. Het Schiedamse Brasserie Stadhuis is hierin opgenomen als één van de 500 beste restaurants van Nederland. Daarmee is de populaire horecagelegenheid een unicum in Schiedam en Vlaardingen.

Restaurantgids Lekker500 2016

De Lekker500 restaurantgids is de door het vakblad Lekker gepubliceerde lijst van de 500 beste restaurants van het land. Hoofdredacteur Annelies Pijper en haar rapporteurs hebben het bedje van de Nederlandse gastronomie voor de 38e maal streng maar rechtvaardig opgeschud. Lekker500 biedt in 340 pagina’s een uiterst smaakvol overzicht van Neerlands horecahoogstandjes. Brasserie Stadhuis uit Schiedam is één van 500 horecabedrijven die de eer heeft te zijn opgenomen in dit gerenommeerde naslagwerk.

‘Er wordt hier op hoog niveau gekookt’

Het Schiedamse restaurant Brasserie Stadhuis krijgt in de Lekker500 2016 lovende woorden voor de kwaliteit van de gerechten en de wijnkaart. ‘Er wordt hier op hoog niveau gekookt’ aldus de recensie. Over de op het bot gebakken zeeduivel met zwarte pasta, gestoofde paprika en zeekraal schrijft men ‘Prachtig gerecht!’. Daarnaast worden ook de locatie en ambiance geprezen. ‘Hartje centrum, vlakbij de Grote Kerk en met een enorm terras voor de deur. Dé ontmoetingsplek van de stad. [...] Het is met behoud van tal van authentieke elementen gerestaureerd tot een populair horecabedrijf.’

Brasserie Stadhuis

Brasserie Stadhuis is het restaurant van Chef Martin Strik, gevestigd in het oude stadhuis van Schiedam. Het gebouw is een rijksmonument uit begin 17e eeuw, waar tot de dag van vandaag nog trouwerijen en andere feestelijkheden plaatsvinden.

De kaart kenmerkt zich door een klassiek Frans-georiënteerde kookstijl, met een eigentijdse twist. Bijzondere gerechten, zonder opsmuk, met pure ingrediënten en volle smaken. Een nuchtere en smaakvolle benadering, die het interieur, de sfeer en de bediening van de brasserie eveneens uitstralen.

BrasserieStadhuis keuken

Schiedams etablissement bij de  500 beste restaurants van Nederland

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws