vrijdag, 12 mei 2017 21:45

Schiedams LEF genomineerd voor prijs

nieuwe stadsblad

Schiedam - De stichting Paleis van de Verdraagzaamheid heeft Schiedams LEF genomineerd voor de verkiezing Consulaat van de Verdraagzaamheid 2017.

Het Paleis van de Verdraagzaamheid stelt zich als doel het bevorderen van de verdraagzaamheid in onze samenleving. Zij doet dit onder andere door initiatieven die de verdraagzaamheid bevorderen, voor het voetlicht te brengen. Schiedams LEF ontwikkelde lesmateriaal om diversiteit op laagdrempelige en luchtige wijze op scholen onder de aandacht te brengen. Dit resulteerde in de LEF-kist met onder andere kinderboeken die een leidraad zijn voor de lessen. Centraal staat de gedachte dat iedereen mag zijn wie die is.

Het motto van Schiedams LEF luidt: 'Het mooiste dat je kunt worden is jezelf.' Schiedams Lef bestaat uit Sandy Kardolus en Carolien Kruijs. Zij brengen diversiteit blijvend onder de aandacht vanaf de basisschool. Dit doen ze door middel van o.a. lessen op basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs. Voor het basisonderwijs ontwikkelden zij een LEF-kist. De LEF-kist bevat een aantal boeken, die de leidraad zijn voor de lessen die Schiedams LEF biedt. In de LEF-kist zitten vijf lessen per groep die de leerkrachten zelf zullen geven aan hun klas. De lessen gaan over diversiteit, liefde, vriendschap en over het LEF hebben om jezelf te zijn en voor een ander op te komen.

Op scholen voor voortgezet onderwijs wordt het interactieve 'geboortespel' gespeeld, dat inzichtelijk maakt dat homoseksualiteit geen keuze is. Schiedams LEF is actief op LinkedIn, Facebook en Twitter. Stemmen op Schiedams LEF kan van 10 mei tot en met 19 mei via deze link http://www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl/ 

Schiedams LEF genomineerd voor prijs

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws