donderdag, 25 februari 2016 22:15

Schiedamse Britt Eerland op WK tafeltennis

waterwegsport

Van zondag 28 februari t/m 6 maart staat het WK Teams 2016 op het programma. In Kuala Lumpur (Maleisië) strijden in zowel bij de dames (met de Schiedamse Britt Eerland) als heren 96 landen om titels in vier divisies. De inschrijving voor het WK stond dit jaar open voor alle landen aangesloten bij de ITTF, hiervoor is het deelnemersveld wat uitgebreid en zijn teams op basis van team ranking geplaatst in een bepaalde divisie.Dames gaan voor medaille
Het damesteam van coach Elena Timina, bestaande uit Li Jie, Li Jiao en Britt Eerland, is als derde geplaatst tijdens het teamtoernooi. Een unicum voor Nederland, met kansen op een medaille. De dames zijn in groep C als eerste geplaatst voor Singapore, Polen, Oekraïne, Frankrijk en Wit-Rusland. Doelstelling van de dames is een medaille, om in deze race te blijven moeten de dames bij de beste drie in de poule eindigen.

De nummer 1 plaatst zich direct voor de kwarfinale, de nummers 2 en 3 spelen een 1/8ste finale wedstrijd tegen de nummers 2 en 3 uit de andere poules om de overige vier plaatsen in de kwartfinale.

Heren strijden voor behoud
De Nederlandse heren van coach Michel de Boer komen tijdens het WK teams in actie in de tweede divisie. Rajko Gommers, Laurens Tromer en Ewout Oostwouder hebben de pittige taak om tegen veelal hoger geplaatste spelers te strijden om behoud in de tweede divisie. Naast de hoop om te behouden in de tweede divisie, is het doel om wedstrijden te winnen van hoger geplaatste spelers en hiermee de individuele kwaliteit te laten zien.

Nederland is in groep E als 4de geplaatst, achter Brazilië, Iran en België. Thailand en Canada maken de poule met zes teams compleet.

Naast de beide teams met coaches is ook Bas Habets van het Sportmedisch Centrum Papendal weer als fysio aanwezig in Kuala Lumpur. In Maleisië wordt het Hoofdbestuur vertegenwoordigd door vicevoorzitter en hoofdbestuurslid Topsport Jan Simons. Chef d’équipe is Achim Sialino.

Nederland direct driemaal in actie tijdens eerste toernooi dag!
Het WK teams gaat zondag 28 februari van start. De dames spelen tijdens de eerste dag direct twee wedstrijden. Om 10.00 uur lokale tijd (3.00 uur in Nederland) startten de dames hun WK campagne tegen Oekraïne, later op de dag om 19.30 uur lokale tijd (12.30 uur in Nederland) is Frankrijk de tegenstander. Ook de heren komen de eerste dag direct in actie om 10.00 uur lokale tijd is Brazilië (als eerste geplaatst in de poule) de tegenstander.

De wedstrijden op tafel 1 t/m 8 (de tafels voor de hoogste divisie) zijn live te volgen via het online kanaal van ITTF: www.ittf.com/ittv. Het uitgebreide uitzendschema met alle poulewedstrijd is terug te vinden op de website van de ITTF.

Schiedamse Britt Eerland op WK tafeltennis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws