dinsdag, 09 augustus 2016 08:31

Schiedamse Britt Eerland vol vertrouwen voor debuut op Olympische Spelen

waterwegsport

Rio de Janeiro - De Olympische Spelen zijn nu enkele dagen onderweg en de Schiedamse tafeltennisster Britt Eerland (22) wacht vol start op haar debuut.

Vrijdagavond Nederlandse tijd zal zie die maken in de landenwedstrijden. Met Li Jao en Li Jie maakt Eerland haar opwachting tegen Oostenrijk. ,,Ik ben vol vertrouwen,” zegt ze vanuit het Olympisch Dorp tegen Waterweg Sport. Over drie dagen maakt zij haar debuut.Debutante Britt Eerland maakt vrijdag weliswaar pas haar debuut in Rio, maar zij zag haar teamgenoten Li Jao en Li Jie in het enkelspel al in de derde ronde sneuvelen. Maar voor de landenwedstrijd zegt dat niets. ,,Het wordt een lastige strijd tegen Oostenrijk maar de vorm in de ploeg is goed,” laat de jonge Schiedamse weten. ,,Mer elkaar trainen we hard en goed.”

Ook zelf voelt Eerland zich lekker op haar plek. ,,Ik heb vooral getraind en de vorm lijkt goed te zitten. Maar vrijdag komt er ook een beetje gezonde spanning bij kijken. Ik wil goed spelen en genieten.” De kans op een medaille is aanwezig. ,,Als alles samenkomt op het juiste moment en hebben ook wat geluk, misschien kunnen we dan voor een verrassing zorgen.”

Schiedamse Britt Eerland vol vertrouwen voor debuut op Olympische Spelen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws