Schiedamse daken onderdeel van Rotterdamse Dakendagen
woensdag, 26 april 2017 09:48

Schiedamse daken onderdeel van Rotterdamse Dakendagen

Schiedam - Wie Schiedam met andere ogen wil bekijken, is op zaterdag 10 en zondag 11 juni welkom op de Schiedamse daken tijdens Rotterdamse Dakendagen. Onderdeel van het Rotterdamse evenement is een Schiedamse dakentour waarbij deelnemers meerdere Schiedamse daken bezoeken en kennismaken met het Distillers District Schiedam.

Onder leiding van een gids bezoeken deelnemers van de tour drie bijzondere Schiedamse daken. Allen met een verhaal en sommige met een proeverij van gedistilleerd. Tijdens de tour kijken deelnemers uit over de Schiedamse daken en distilleerderijen, spotten ze de zes hoogste molens van de wereld en proeft men waar Schiedam bekend om staat: jenever en gin.

“Een van de dakterrassen welke we bezoeken, is die van De Bonte Koe Chocolade”, aldus Martine de Snaijer, projectmedewerker bij Stichting Promotie Schiedam en organisator van de Schiedamse dakentour. “De Bonte Koe heeft twee vestigingen in Rotterdam en een derde vestiging, het kloppend hart, in Schiedam. De stad waar het voor dit bedrijf 25 jaar geleden allemaal begon. Het chocolade-atelier aan de Lange Haven heeft een dakterras verscholen tussen twee daken met zicht op de Grote- of Sint Janskerk en de Havenkerk. Deelnemers ervaren hier wat de combinatie van jenever of gin met chocolade doet.”

Het tweede dakterras is een particulier dakterras. Een dakterras van iemand die op een wel heel bijzondere plek woont en een prachtig uitzicht op de stad heeft. Ook het dakterras van Distilleerderij Herman Jansen is speciaal. Niet alleen omdat bij dit bedrijf de lekkerste dranken geproduceerd worden en deelnemers stiekem naar binnen kunnen gluren. Ook omdat het uitzicht biedt op één van de hoogste molens van de wereld, Molen de Vrijheid. Een proeverij van gedistilleerd is hier zeker op z’n plaats.

De Schiedamse dakentour vindt op zaterdag 10 en zondag 11 juni plaats van 13.00 tot 16.00 uur, dit is ook het weekend van het Nederlands Jeneverfestival Schiedam. Er vinden drie tours per dag plaats. Per tour is er plaats voor 20 deelnemers. Onder leiding van een gids wandelen deelnemers naar de verschillende dakterrassen. Deelname is vanaf 18 jaar.

Op maandag 1 mei start de online kaartverkoop via www.rotterdamsedakendagen.nl. De kosten om deel te nemen aan de Schiedamse dakentour zijn €12,50. Met dit ticket kan men beide dagen ook de open daken in Rotterdam bezoeken.
Schiedamse daken onderdeel van Rotterdamse Dakendagen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws