maandag, 29 augustus 2016 12:19

Schiedamse Dina Medina treedt op op Muziek op de Rotte

Rotterdam - Drie dagen (inter)nationale acts en regiotalenten op een drijvend podium, dat is Muziek op de Rotte. Onder andere de bekende Schiedamse zangeres Dina Medina is van de partij.

De Rotte bij het Noordplein wordt donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 september weer omgetoverd tot een plaats waar muziek en dans elkaar ontmoeten. Muziek op de Rotte presenteert vanaf een drijvend podium optredens van artiesten uit de hele wereld én vooral ook uit de regio Rotterdam. Dit jaar verwelkomt het festival o.a. Zuco 103, Dina Medina, Keith Dunn, Sinfonia Rotterdam en Atanga Boom.

Donderdag: Jong talent uit Rotterdam Noord

Donderdag 15 september trapt het festival af metmuziek en dans optredens van jongeren uit Rotterdam Noord. Aansluitend is er traditiegetrouw het Afrikaanse Lumumba Festival. Waan je een avond in Afrika met o.a. live muziek en dans uit Guinee van de groep Wondere onder leiding van MomoToure.

Vrijdag: Sinfonia Rotterdam meets Spoken Word

Het dynamische Rotterdamse kamerorkest Sinfonia Rotterdam ging eerder dit jaar de samenwerking aan met Ken Theater Rotterdam. Bij Muziek op de Rotte geeft Sinfonia Rotterdam een beknopte showcase van dit project. Ook verwelkomen ze gast cellist Alexander Warenberg. In het voorprogramma kunnen liefhebbers van de Amerikaanse Blues en Roots sound hun hart opalen tijdens het concert van de Mourning Glories. Met prachtige close harmonie zang en instrumenten als de zingende zaag en de washtub bass brengt dit trio ons terug naar het Amerika van toen.
Son Bon Bonstaat garant voor een heus latin feestje aan de kade. Met zanger Alberto Caicedo spelen zij middels hun Afro-Cubaanse muziek het dak van het podium op de Rotte. Muziek geinspireerd door de straten van Havana en Mantanzas. Son Bon Bon mixt traditionele klanken met Jazz en moderne Timba.

Zaterdag: Jazz, Blues en Wereldmuziek

Op de laatste festivaldag reist Muziek op de Rottemet een spetterend programma de wereld rond. Het bezoekt verschillende muzikale coninenten: van Tango tot Blues en van Jazz tot Brazilectro.

Een greep uit het programma;
Het internationale trio Zuco 103 sluit het festival af met hun Brazilectro’ door Braziliaanse, Jazzy en elektronische elementen zoals Drum ’n Bass, Dub en Afro te combineren.Verwacht dansbare ritmes, swingende melodien en bovenal een feestje!
Van een totaal andere orde is Atanga Boom; een weerbarstige bende muzikanten waarbij passie voor groove, Powerjazz en allerlei wereldse invloeden samensmelten tot één organisch geheel.
Keith Dunn is bluesman in hart en nieren. Hij laat zijn harmonica loeien en heeft een stem waar Soul en Blues hand in hand gaan. Ondesteund door zijn stomende en stamende band maakte hij menig podium in Europa onveilig. Deze zaterdagavond is Rotterdam Noord aan de beurt.
Zoals Portugal de Fado heeft, Argentinie de Tango, zo heeft Kaapverdie de Morna. Zangeres Dina Medina neemt ons mee naar het land waar haar roots liggen. Met haar soulvolle stem begeleidt door zachte ritmes weet de zangeres telkens weer het publiek in te pakken. Vergis je niet, stil staan bij een optreden van Dina Medina is erg moeilijk.
Prachtige ingetogen muziek is er van de eigenzinnige zangeres Deloise, pakkende liedjes en muzikale oorwurmen van de band Rivers, Groovyhammond sound van trio het Volk, Indonesische dans, een heuze fanfare, aanstormend talent... bij Muziek op de Rotte kom je het allemaal tegen.

Wanneer? Donderdag 15 september, 18.00 – 22.30 uur
vrijdag 16 september,19.30 – 22.30 uur
zaterdag 17 september, 14.00 – 23.00 uur
Toegang: gratis
Locatie: Kruising Zaagmolenkade/Noordplein/Noorderburg
Meer info: www.muziekopderotte.nl

Schiedamse Dina Medina treedt op op Muziek op de Rotte

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws