dinsdag, 15 augustus 2017 15:31

Schiedamse DJ wil doorbreken

nieuwe stadsblad

Schiedam - Sinds zijn kinderjaren heeft Theo van Bekhoven alias Theo de Tank een passie voor muziek. Elektronische muziek waarmee een diskjockey een zaal tot een hoogtepunt kan brengen. ''Ik heb de laatste twee jaren keihard gebuffeld om nu de Top drie van een wedstrijd/contest Sunglow festival te bereiken.'' Hoofdprijs is het verzorgen van de openingsset. Daarvoor heeft Theo wel stemmen nodig. Volg hem en like 'm!

Door: Frank Willemse 

Thuis met vriendin op de bank in de Wattstraat oogt hij niet als een harde, ruige gabber. Nee, integendeel: Theo van Bekhoven (35) is een keurige, rustig pratende en attente jongeman. Het tegendeel van een hardcore gabber. Al vanaf de lagere en middelbare school, Theo zat op de St. Janschool en VMBO Gilde, is zijn passie hardcore technomuziek. Zijn helden: Paul Estak en Mental Theo die in de jaren 90 de gabbermuziek uit Rotterdam groot maakten.

Bijnaam
Theo De Tank is zijn bijnaam. Humor, want hij is slechts 165 cm groot. Maar met stoere foto en zonnebril oogt hij als een doorgewinterde DJ. Wel één die serieus -en dag en nacht- naast een drukke baan met de elektronische muziek bezig is. Hoewel hard, meer dan 150 bpm, is zijn style. Toch happy techno met voorbeelden als Darkraver en Ruthless. Inmiddels is Theo zelf een DJ die aan de weg timmert. Hij leerde de tricks & trades van andere DJ's en door veel en vaak op te treden als Theo De Tank in Café Plein Rotterdam.

Echte werk
Maar thuis op computer en mengtafel, daar wordt volgens Theo het echte werk gedaan. Beats en samples toevoegen, vocalen opnemen. ''Het is toch componeren met behulp van mp3's'', vertelt hij. En alles om het publiek in de goede sfeer te brengen. ''Een goede DJ voelt zijn publiek aan'', volgens de jongensachtige Theo die stoer en cool op zijn flyer staat.

Doorbraak
De Schiedammer hoopt op een doorbraak met deelname aan de wedstrijd/contest voor het SUNGLOW festival. Hij is door de jury (onder andere Paul Estak) uitgekozen en staat nu in de finale Top 3.

Prestigieus
Nu nog winnen om op dit prestigieuze festival in Mijnsherenland te kunnen draaien. Daarvoor is Theo hard op zoek naar mensen -natuurlijk ook met name Schiedammers- die op hem willen stemmen. Check zijn muziek op de Facebookpagina van Theo de Tank en help deze Schiedammer zijn droom waar te maken. Ook op de Facebookpagina van het Nieuwe Stadsblad stond afgelopen weekend een artikeltje met link over deze wedstrijd.

Schiedamse DJ wil doorbreken

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws