woensdag, 22 april 2015 07:34

Schiedamse gemeenteraad geeft groen licht voor Glazen Huis

De Schiedamse gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor het gastheerschap van Serious Request. Een overgrote meerderheid, op twee stemmen na, ziet de komst van Het Glazen Huis van 3 FM in 2016 als een unieke kans om de handen ineen te slaan voor het goede doel en de stad groots over het voetlicht te brengen. Eind mei neemt de radiozender het besluit. Het Utrechtse Veenendaal lijkt vooralsnog naast Schiedam de enige kandidaat te zijn.
Zie ook:
http://www.popuptv.nl/pop-up-tube/serious-request-2016-schiedam
http://www.popuptv.nl/pop-up-nieuws/glazen-huis-naar-schiedam-halen-kost-ruim-7-ton
http://www.popuptv.nl/pop-up-nieuws/definitieve-kandidaatstelling-schiedam-glazen-huis-2016-%E2%80%98schiedam-maakt-het-verschil%E2%80%99

Schiedamse ondernemers zijn blij met het positieve besluit van de gemeenteraad. "3FM Serious Request is een prachtig evenement", benadrukt centrummanager Phons Ockerse namens hen. "Samen met het Rode Kruis zetten we ons graag in voor het goede doel. De Schiedamse binnenstad staat straks een week lang vol in de schijnwerpers. Dat gaat ons zeker helpen om een aantal vernieuwingen en verbeteringen versneld door te voeren."

Het Glazen Huis Schiedam heeft nu een eigen Facebookpagina: https://www.facebook.com/glazenhuisschiedam?fref=ts
Twitteraccount: https://twitter.com/glazenhuissdam
en een website waarop een petitie getekend kan worden: http://www.glazenhuisschiedam.nl/

3fmseriousrequest schiedam logoEnthousiasme

Ook onder jongeren is er veel enthousiasme. "Onze leerlingen hopen zó dat we dit beeldbepalende evenement naar Schiedam kunnen halen", zegt Jan van Beveren, rector van Lyceum Schravenlant. En datzelfde gevoel overheerst op het Lentiz LIFE College. "Deze kans moeten we grijpen als stad", vindt directeur Paul Lakens. "We gaan zeker proberen om met onze praktijkopleidingen aan te sluiten bij alles rond Het Glazen Huis in 2016."

Locatie Glazen Huis

In het debat verzocht de raad het college onder andere om de positieve effecten op de stad te meten. Daartoe werd een motie aangenomen. De locatie van Het Glazen Huis is nog niet definitief. De gemeenteraad heeft meegedacht over de voorgestelde keuze voor het Stadserf of het Doeleplein, maar noemt ook de Koemarkt en Korte Haven als mogelijke plek voor het Glazen Huis. De gemeente heeft de mogelijke locaties voorgesteld aan de hand van de richtlijnen van 3FM en zal hierover met 3FM nog het gesprek aangaan. Een aantal partijen gaf aan dat ze het belangrijk vindt dat er zoveel mogelijk bezoekers van Serious Request het centrum van de stad worden ingetrokken. Wethouder Van Steenderen ondersteunt dit van harte.

Lokale doelen

Serious Request vindt in 2016 plaats van 18 tot en met 24 december. Drie dj's laten zich dan weer opsluiten om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het Rode Kruis. Schiedam wil thema's van lokale doelen verbinden aan het internationale goede doel dat 3FM na de zomer van 2016 bepaalt. Zo kunnen bijvoorbeeld scholieren bewuster worden over een belangrijk maatschappelijk thema. Van Steenderen: "We willen ervoor zorgen dat de saamhorigheid in de stad op alle fronten een flinke 'boost' krijgt." Dit jaar organiseert Heerlen de actie 3FM Serious Request.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws