maandag, 29 juni 2015 09:13

Schiedamse Geschiedenisquiz bij Historische Vereniging

Elke eerste zaterdag van de maand wordt namens de Historische Vereniging een Verhaal van Schiedam verteld. Een korte voordracht waarin een Schiedams historisch onderwerp wordt besproken. De lezing begint om 13.00 uur en wordt om 15.00 uur herhaald. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis. Loop gewoon binnen!

Op 4 juli leidt Schiedammer en Zakkendrager Cees van Giezen de Schiedamse Geschiedenisquiz. De vier onderwerpen zijn: algemene geschiedenis van Schiedam, historische gebouwen, straten en pleinen en jenever. Bij elke categorie worden vijf multiple choice vragen gesteld. Voor de winnaar is een prijs beschikbaar. Onder de deelnemers wordt een extra prijs verloot.

Speel mee op zaterdag 4 juli om 13.00 uur OF om 15.00 uur, test uw historische kennis van Schiedam en win een prijs. Aanmelden is niet nodig. Loop gewoon binnen.

Even oefenen? Wat is de oudste nog bestaande molen van Schiedam?

Schiedamse Geschiedenisquiz
Hoogstraat 74A
Schiedam
Zaterdag 4 juli 2015
13.00 uur en 15.00 uur
Toegang gratis

Voor Het Verhaal van Schiedam zijn we op zoek naar vertellers: mensen die een verhaal voor hun rekening willen nemen. Niet zo goed in vertellen? Uw verhaal kan ook in interview-vorm worden gebracht. Zingen of spelen is ook een mogelijkheid. Zolang het over een Schiedams historisch onderwerp gaat is het goed. Meer info en/of aanmelding via Reinard Maarleveld, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel: 06 255 14 259)

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws