zaterdag, 02 juli 2016 10:13

Schiedamse HAMLET smaakt naar meer

Schiedam - Afgelopen zondag 26 juni speelde De Stokerij de allerlaatste van zestien voorstellingen HAMLET. Met ruim 2200 bezoekers en veelal lovende kritieken, kijkt het kersverse stadsgezelschap dankbaar en trots terug op deze eerste eigen productie. Een productie die zonder de inzet van de stad en haar inwoners niet mogelijk was geweest. Dat deze gouden nieuwe samenwerking tussen Schiedam en ‘haar’ Stoker een vervolg krijgt, dat staat vast!

Zestien keer trok de begrafenisstoet onder veel belangstelling van de Korenbeurs naar het Stadserf, geleid door lokale muzikanten. Zestien keer werd het theaterpubliek verwend door Schiedamse horecaondernemers. Zestien keer werd de actuele bewerking van het beroemdste Shakespeare stuk met overtuiging en verve opgevoerd door de acteurs van stadsgezelschap De
Stokerij, waaronder bekende namen als John Buijsman, Debby Petter en Kenneth Herdigein, geholpen door lokale amateurspelers. Jawel, Schiedam heeft het geweten: HAMLET, dat is een Schiedammer.
Hamlet werd nog nooit eerder zó gebracht. De bewerking van scenarioschrijver en hoofrolspeler Yorick Zwart was alles ineen: een thriller, een love story, een whodunnit, een romantische comedy, een familiedrama én maatschappijkritiek. Grote en kleine crises uit onze eeuw èn die van Shakespeare zn vindingrijk met elkaar verweven. Hetgeen resulteerde in een eigentds koningsdrama dat slim samen wed gevoegd met de actualiteit, door bvoorbeeld de komst van vluchtelingen naar Schiedam te benoemen.

Toekomstplannen van De Stokerrij

De Stokerij is een spiksplinternieuw theatergezelschap, opgericht door acteurs Koen Wouterse, Yorick Zwart en Anne Rats. Vanuit hun thuisstad Schiedam, theaterhuis Wennekerpand en Theater aan de Schie kken ze met liefdevolle blik naar de stad, de regio en de rest van de wereld. Ze maken theater dat middenin het leven staat: met en tussen het publiek, zichtbaar in en betrokken b de samenleving. Hamlet was hun eerste eigen voorstelling, maar zeker niet de laatste! Op vrdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017 presenteert De Stokerij haar plannen op gepaste theatrale wze tijdens het festival De Opstokerij, in het Wennekerpand/Theater aan de Schie. Het duurt nog even, maar zet deze data alvast in de agenda!

Wie in de tussentijd op de hoogte wil blijven, kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief en wel door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie
De Stokerij Koen Wouterse, Yorick Zwart, Anne Rats
festival De Opstoker 6, 7 en 8 januari 2017 in het Wennekerpand/Theater aan de Schie
www.destokerijschiedam.nl/tickets

Schiedamse HAMLET smaakt naar meer

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws